Rottahahmo nojaa käpäliinsä.

Hurjaruuthin Talvihautomo: uusi harjoitustilaresidenssi vuodenvaihteessa

Tanssiteatteri Hurjaruuth on perinteisesti tarjonnut tilojaan residenssikäyttöön kesäisin. Tänä talvena avaamme kokeiluluontoisesti uuden tilaresidenssiohjelman, Talvihautomon, johon voi hakea ajalle 21.12.2024–22.1.2025.

Haku on suunnattu tanssin ja sirkuksen vapaan kentän ammattilaisille, ja residenssiin voivat hakea yksittäiset taiteilijat sekä taiteilijaryhmät. Residenssikausi on osallistujille maksuton. Haussa etusijalla ovat tekijät, jotka tekevät taidetta lapsi- tai perheyleisöille.

Residenssikäytössä on Hurjaruuthin näyttämö Kaapelitehtaalla. Huomaathan, että talon tekniikka ja henkilökunta eivät lähtökohtaisesti ole käytettävissä vaan kyseessä on nimenomaan harjoitustilaresidenssi. Residenssijaksot ovat (aikoja voidaan mahdollisesti hiukan muuttaa):

  • 21.12.–2.1.
  • 1.–13.1.
  • 1.–22.1.

Harjoitustilojen tarjoamisen lisäksi Talvihautomon ideana on yhdistää tekijöitä ja yleisöjä sekä avata mahdollisuuksia keskusteluun ja yhteistyöhön. Residenssikauden aikana jokainen residenssiläinen järjestää yleisölle avoimen tilaisuuden, joka voi olla esimerkiksi demo, avoimet harjoitukset, keskustelutilaisuus tai muu vastaava kohtaaminen. Me Hurjaruuthissa vastaamme osaltamme teknisesti kevyen julkisen esittelyn järjestelyistä, tiedottamisesta ja maksamme esiintymiskorvauksen residenssitaiteilijalle tai -ryhmälle.

Hakemukset ja residenssiin liittyvät kysymykset viimeistään su 20.10.2024 sähköpostitse: miia.pajarinen(at)hurjaruuth.fi

Hakemuksesta tulee selvitä:

  • ryhmän kokoonpano
  • hankekuvaus ja suunnitelma harjoitustilan hyödyntämisestä
  • toivottu residenssiaika (mielellään useampia vaihtoehtoja)
  • tieto, jos residenssiajaksi sopii jaettu jakso (klo 8–15 tai 15–22 vuoro)

Ilmoitamme päätöksistä hakijoille marraskuun alussa.