Yleisötyö

Välineitä taiteen tulkintaan ja kurkistuksia kulisseihin


 

Me Tanssiteatteri Hurjaruuthissa haluamme osallistaa erityisesti lapsia ja nuoria taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Yleisötyömme koostuu sirkus-, tanssi- ja teatterityöpajoista, keskustelutilaisuuksista, taiteilijatapaamisista, esityskohtaisista projekteista sekä erilaisista hankkeista. Toimimme eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien parissa.

Yleisötyön avulla katsoja pääsee osalliseksi taiteen tekemisen prosessista. Hän pääsee kurkistamaan kulissien taakse sirkuksen, tanssin ja teatterin lumoavaan maailmaan. Tarjoamme tärkeän mahdollisuuden kysyä, kyseenalaistaa ja kokeilla itse muun muassa sirkustaitoja, tanssia ja teatteria.

Esityksiin liittyvä yleisötyömme antaa välineitä esityksen katsomiseen ja omiin tulkintoihin. Se perehdyttää esityksen teemoihin ja taustoihin. Esityksiin tutustumista edesauttaa myös pedagoginen materiaali, jota tuotamme opettajien taidekasvatustyön tueksi.

Tällä hetkellä olemme mukana Taidetestaajat– ja Kulttuurin kummilapset -hankkeissa. Muita yleisötyöhankkeita viime vuosina ovat olleet mm. Helsingin kaupungin tukema yhteisöllinen sirkustaideprojekti Sirkus saapuu kaupunkiin Ruoholahdessa, Jätkäsaaressa ja Itä-Helsingissä vuosina 2014–2019 sekä Lentävä sirkus -työpajat vuosina 2008–2013 yhdessä Teatterimuseon kanssa.

Lisäksi tiloissamme toimii oma sirkuskoulumme, rennon mielen ja iloisen urheiluhengen Tonttukoulu, jonka tavoitteellinen taidekasvatus on osa yleisötyötämme.

Sirkuskoulu

Lue lisää

Kulttuurin kummilapset

Helsingin kaupunki kutsuu kaikki vuodesta 2020 eteenpäin syntyvät helsinkiläiset lapset kulttuurin kummilapsiksi. Kummilapset saavat vuosittain kutsun kahteen maksuttomaan tapahtumaan.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin kummilapsia ovat vuonna 2022 syntyneet helsinkiläiset. Tarjoamme kummilapsillemme korkealaatuisia taide-elämyksiä tanssin ja sirkuksen parissa.

Lue lisää ja tule mukaan!

Taidetestaajat

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma. Se tarjoaa taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Toiminta tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä.

Me Tanssiteatteri Hurjaruuthissa olemme olleet mukana Taidetestaajissa jo vuodesta 2018. Tarjoamme vierailukohteeksi Talvisirkusta, Suomen suurinta nykysirkusesitystä.

Lue lisää

Taidetestaajat. Jotta jokainen kasi voisi tuntea taiteen.

Tilaa Opekirje

Pysy ajan tasalla taidekasvatuksesta, jota tarjoamme ryhmille!