12.2.-15.2.2014

Klovnifestivaali Punainen helmi 2014

Punainen helmi – kansainvälinen naisklovnifestivaali 12.–15.2.2014

Pepa Plana (Espanja): Penélope
Cirque du Soleil´ssakin esiintyvän karismaattisen nais­klovnin hurmaava, aikuisille suunnattu sooloesitys, jossa Odysseusta kotiin odottavasta Penèlopesta kuoriutuu todellinen sankaritar.

Taina Mäki-iso (Suomi): hamemo
Nykyklovneriaa kaiken ikäisille! haMEmo on esitys muistamisesta ja unohtamisesta. Klovni Tapikka ihmettelee ihmisen eri ikävaiheita ja elämänsä ihanuuksia valmistautuen samalla jättämään niille jäähyväiset. haMEmossa on vähän puhetta, mutta paljon klovnerialle tyypillistä suoraa vuorovaikutusta ja leikkiä yleisön kanssa.

Stacey Sacks (Zimbabwe): I shit Diamonds
Pureva esitys fiktiivisestä Congolababwesta, jossa diktaattorit tulevat jäädäkseen ja sorto rehottaa muun maailman pysyessä vaiti. Maailmanluokan naisklovni Stacey Sacks on löytänyt henkilökohtaisen tavan kiinnittää huomiota synnyinmaansa Zimbabwen olosuhteisiin. Veljeskansat, sisarkansat, tervetuloa presidentin kansliaan!

Tanja Simma (Itävalta): The Substitute
Anna de Lirium (legendaarinen Tanja Simma) tuo festivaalille Jango Edwardsin ohjaaman sooloteoksen, joka on tarina yhden naisen ristiretkestä, yrityksestä löytää oikea ammatti. Tuuraajan työ on kovaa ja vaatii vuosien harjoittelun, ja työnantajalle pitäisi olla saatavilla 24/7. Soittava, tanssiva ja laulava Anna de Lirium onnistuu olemaan väärässä paikassa oikeaan aikaan, tai oikeassa paikassa väärään aikaan…

Laura Rämä (Suomi): Muistotilaisuus
Laura Rämän klovnisoolo on kuin suomalainen perhejuhla: se joko naurattaa tai itkettää – tai molempia. Klovni kuuntelee juhlajärjestelyihin perehdyttävää ”Kodin juhlat” -ohjelmasarjaa. Klovni noudattaa ohjeita ja toimii vuoroin seremoniamestarina, vuoroin vieraana – tarvittaessa itse juhlakalunakin. Esitys kertoo rituaaleista, säännöistä, nähdyksi tulemisen halusta ja ohi valuvasta sittenkunehkäjosvaikka-elämästä.

Hanna Terävä (Suomi): Maija
Hanna Terävän koomillinen hahmo naurattaa yhdistelemällä villisti, mutta sydämellisesti arkipäiväisiä ja absurdeja asioita. Hanna on valmistunut klovnerian maisteriksi Tukholman Teatterikorkeakoulusta, ja on Suomen ainoita pellemaistereita.