11.2.-14.2.2015

Klovnifestivaali Punainen helmi 2015

Kansainvälinen naisklovnifestivaali PUNAINEN HELMI 11.–14.2.2015

NOLA RAE (UK): Exit Napoleon pursued by rabbits
Hillittömän huumorin ja virtuoosimaisen ilmaisun taitaja Nola Rae saapuu jälleen Punainen Helmi -festivaalille! Tällä kertaa sanattomassa koomisessa draamassa kyytiä saavat itsevaltiaat. Armeijan joukot perääntyvät ja eksyksiin joutunut muonittaja päätyy kokeilemaan uutta roolia diktaattorina. Siihen ei tarvita kuin murhaavaa karismaa, raudanlujaa tahtoa ja juustoraastin.

KATJA LINDEBERG (NOR): KLINSJ
Klinsjissä performanssi ja nykyklovneria yhdistyvät yllättävästi – nyrkkeilyyn. Brutaali kamppailulaji ja yhteiskunnan normit kyseenalaistava anarkistinen klovnilogiikka sekoittuvat tunnin mittaiseksi hikiseksi otteluksi, joka lopulta muistuttaa meitä siitä, mitä on olla ihminen.

JANNA HAAVISTO: Pirkko the Finnish Masochist
Pirkko on suomalainen vahva nainen, joka kantaa itse kassinsa. Teoskäsittelee suomalaisen vahvan naisen mysteeriä, niskavuorelaistanaiskuvaa, jossa työt on tehtävä, siistiltä näytettävä ja sääntöjä noudatettava. Tehokkuuden rinnalla kulkee peri­suomalainen itsensärankaisun mentaliteetti.

NAISKLOVNI-ILTAMAT
Kuumimmat ja koomisimmat kotimaiset klovnittaret valtasivat Hurjaruuthin lavan suursuosion saavuttaneissa iltamissa. Iltamissa nähtiin vaihtuvia esiintyjiä: RedNoseClubin Amira Khalifa, Nora Raikamo ja Niina Sillanpää sekä Hanna Terävän Maija, The Black Horse Twins eli Laura Rämä ja Emilia Kokko, Ms Angora ja Niilo auf Wiedersehen alias Sanna Warsell ja Niina Rinta-Opas, Soile Mäkelän Adolfa-klovni, Kristiina Janhusen Ursula-klovni sekä Inga Björnin Ringa. Iltamat juonsi mm. Circo Aereon esityksissä nauru­hermoja kutkuttanut komedienne Kaisa Niemi. Iltamissa esiintyivät myös tanssijat Panu Heiskanen ja Pietari Kärki.

ROOSA HANNIKAINEN: KLOVNI LILLI PII (koko perheelle)
Lilli Pii on iloinen, hassutteleva klovnityttö. Hänen vauhdikkaan elämänsä tiimellyksessä ei kolhuilta vältytä. Lilli Piille sattuu mitä milloinkin! Hän soittaa kitaraa väärinpäin, tanssii jalat ristiin rastiin, paistaa kakun matkalaukussa, tekee jännittävän ilmapallotempun ja hupsis – hame häviää… Lilli Piin hullun­kurinen kekseliäisyys pelastaa hänet pulasta ja pinteistä. Huumorintäyteinen klovneria-esitys riemastuttaa kaikenikäisiä katsojia!