8.2.-11.2.2017

Klovnifestivaali Punainen helmi 2017

Kansainvälinen naisklovnifestivaali PUNAINEN HELMI 8.–11.2.2017

Colette Gomette (FRA) ja Anna de Lirium (AUT): The One & The One
Loistavan ranskalaisklovnittaren Colette Gometten (Hélène Gustin) ja itävaltalaisen Anna de Liriumin (legendaarinen Tanja Simma) ensimmäinen yhteisteos saadaan Suomeen aivan tuoreeltaan, ensi-ilta nähtiin joulukuussa Itävallassa. Kikatuttava klovnerian oppitunti, jollaista kenenkään klovneriafanin ei kannata missata. Kesto n. 60 min.

Marta Carbayo (ES/DK): Cantaclown
Marta Carbayo tuo musiikin osaksi klovneriaesitystä aivan omintakeisella tavalla. Oopperadiiva saapuu näyttämölle laulaakseen klassisen aarian, mutta taiteilijalla onkin täysin oma näkemyksensä siitä, kuinka teos kuuluu tulkita. Esitys lähtee vinksahtaneille raiteille, kun klovnivisionääri pääsee vauhtiin. Palkittu, ihanan absurdi show on kiertänyt festivaaleja ympäri Eurooppaa ja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Clown Trio Klavy (RUS): Klavy in Love
Interaktiivinen sanaton klovnishow, jossa jokainen kohtaus on lyhyt tarina rakkaudesta. Kolme naista etsimässä unelmien kumppania, eikä mikään voi tulla tämän rakkaushankkeen tielle. Fyysiseen ilmaisuun luottava pietarilainen klovnitrio on kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa ja tullut tunnetuksi kielimuurien murskaamisesta. Kehonkieli toimii ilman sanakirjaa, niin näyttämöllä kuin rakkaudessakin. Esiintyjät: Olga Kozionova, Ekaterina Dorichenko, Anna Dekonskaia. Kesto n. 70 min.

Taina Mäki-Iso: Viikinkiprinsessa
Suomalaisen klovnerian pioneeri Taina Mäki-Iso tuo festivaalille uuden sooloteoksensa Viikinkiprinsessa. Pohjoisesta naisvoimasta ammentava esitys on täynnä yllätyksiä, kahjoutta ja klovnin suuria unelmia. Viikinkiprinsessan ensiesitys oli 6.8.2016 Táborin kansainvälisellä katuteatterifestivaalilla Tšekissä.  Esitys sisältää klovnerialle tyypillistä elävää vuorovaikutusta yleisön kanssa, improvisaatiota  ja klassisia gageja. Sopii lapsille ja aikuisille, ikäsuositus 5+. Kesto n. 35-40 min.

Hanna Terävä: Tuhkimo
Klovnerian maisteriksi Tukholmasta valmistuneen Hanna Terävän prinsessa­trilogian toinen osa. Viime vuoden festivaalilla yleisöä itketti ja nauratti rakkauden odottamisesta riutunut, sydämet sulattava Ruusunen – tällä kertaa klovnikonkarin käsittelyyn päätyy klassikkoprinsessa Tuhkimo. Marttyyrimittari päälle ja nenäliinat mukaan! Kesto n. 45 min.

Naisklovni-iltamat
Nainen on tehnyt itsestään pellen! Nyt ladyshaverit ja discopallot valmiiksi, luvassa koko ilta naurua, hikeä, kyyneliä. Aiempien vuosien festivaaleilla suursuosion saavuttaneissa iltamissa loistotukku kotimaisia klovnittaria.

Lavalla muun muassa
Unelia (Hanna Terävä)
Usva Huu (Roosa Hannikainen)
Britta (Janna Haavisto)
Dorothy Fale (Jonna Nummela)
Sarina Darina (Sari Mäkelä)
Itchy Bitch (Herne Väätäinen)
Niilo auf Wiedersehen (Niina Rinta-Opas)

Epäjärjestyksenvalvonnasta huolehtivat Kuuma Ankan­poikanen -ryhmän Gorillat.