7.2.-10.2.2018

Klovnifestivaali Punainen helmi 2018

Kansainvälinen naisklovnifestivaali PUNAINEN HELMI 7.–10.2.2018

Gabriela Muñoz (MEX): Perhaps, perhaps….Quizas
Gabriela Muñozin sooloteos on samanaikaisesti sydäntä särkevä ja hulvattoman hauska klovneriaesitys yksinäisyydestä ja ’sen oikean’ odotuksesta. Aikana, jolloin mikään ei tunnu enää miltään, todellisen rakkauden etsimisestä on tullut taakka. Greta harjoittelee viikoittain elämänsä rakkauden saapumista varten. Onnistaako häntä tänä iltana?  Esitys sai ensi-iltansa New Yorkissa vuonna 2010 ja sitä on tämän jälkeen esitetty lukuisia kertoja eri puolilla maailmaa. Se palkittiin Best of Fringe ja Outstanding performer -palkinnoilla New Zealand Fringe Festivalilla 2016. Kesto n. 60 min.

Colette Gomette (FRA): Prézidente
Ranskalaisklovnin absurdi esitys vaalikamppailusta ja vallan huumaavasta vaikutuksesta politiikan pelikentillä. Colette Gomette (Hélène Gustin) on presidentti­ehdokkaan henkivartija, joka onnettomien sattumusten kautta luiskahtaakin itse ehdokkaan rooliin ja on pian elementissään.

Pippurinen Colette on paitsi huippunäyttelijä, myös koulutettu jazztanssija, burleskitaiteilija ja sairaalaklovni. Colette Gomette presidentiksi! Esityksen kesto n. 70 min.

Dotterbolaget (SWE): I’m protected by law
Rose-Marie ja Sally tutkivat klovnin näkökulmasta ihmisen elämää sen kaikissa vaiheissa, elon ahdistusta ja onnea. Yleisön ehdotusten perusteella he improvisoivat kohtauksia syntymästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja pettämisestä, epäilyksestä ja keski-iän täyttymyksistä. Ruotsalaisduon esitys sai ensi-iltansa Tukholmassa 2010 ja on kiertänyt sen jälkeen ympäri maailmaa, nyt se nähdään ensi kertaa Helsingissä. Kesto n. 60 min.

Taina Mäki-Iso: Medeia: Klovnin raivonhallintaopas
Esitys Kanneltalossa

Taina Mäki-Ison soolo on tragikoominen tulkinta Medeiasta. Se on klassinen kreikkalainen myytti naisesta, joka tappaa kostoksi omat lapsensa. Esityksessä Klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet? Ikäsuositus: + 10 v.

Hanna Terävä: Lumikki
Lumikki on klovnerian maisteri Hanna Terävän prinsessatrilogian kolmas osa. Lumikissa luodataan naisen elämän tragikoomisia piirteitä klovnerian naiivien kasvojen läpi. Trilogian jokaisesta osasta löytyy klovnitar, jonka nimi on saduista tuttu, mutta esityksen tunnelma saattaa olla aivan toinen kuin tutussa tarinassa. Lumikissa prinsessaparan tummasävyisten tunteiden haitarille päästään nauramaan – rakkaudella tietenkin. Kesto n. 50 min.

Naisklovni-iltamat
Supersuosituissa iltamissa tarjolla huikea kattaus kotimaisia naisklovnerian huippunimiä sekä vahvistus Skotlannista!

Illan aikana lavalla nähdään seuraavat naisklovnit:

Laura Rämä – Isonenä
Hanna Terävä – Lumikki
Jenni Kallo – Vanteilija
Inga Björn ja Kristiina Tammisalo – Respa, kohtaus Kallo Collectiven Chameleon-esityksestä
Ruxy Cantir – Gregor J. Everest
Janna Haavisto – Pri’maBella
Ruxy Cantir – Bête Noire

Iltaa emännöi Johanna Keinänen alias Tyyne Kettunen!

Kesto n. 90 minuuttia.

Dotterbolaget (SWE): Trio Smack
Trio Smack on täynnä vauhtia, taikuutta ja klovneriaa: laukut roikkuvat itsestään ilmassa, ilmapallonumerot ovat henkeäsalpaavia ja estradilla nähdään myös kiukkuinen yksipyöräilijä. Nämä klovnit ottavat yleisön viihdyttämisen erittäin vakavasti! Trio Smackin ensiesitys oli lastenkodissa Burmassa osana Klovnit ilman rajoja -järjestön vierailua ja se sopii sekä lapsille että aikuisille. Ikäsuositus: + 5 v. Kesto n. 40 min.