Neljä esiintyjää ruskeissa haalareissa. Yksi ratsastaa pyykkinarulla roikkuvalla possulla ja pitelee jäätelöä, jota muut tavoittelevat.
Marko Mäkinen

21.9.-19.10.2024

Vuodenajat – puutarhatonttujen matkakuvia

Kepeästi tanssien läpi kevään, kesän, syksyn ja talven! Vuodenajat kokoaa yhteen tansseja ja matkakuvia kierrokselta auringon ympäri. Perhonen pysähtyy poskelle, tonttu liimaa putoilevia lehtiä puihin, kurkiaura tanssii talvea kohti.

Matkalla puutarhatonttu heiluu tuulessa, pyykit muuttuvat possuksi, lokit saalistavat jäätelöä, sormenpäät palelevat ja lämpimät valot syttyvät pimenneeseen kaupunkiin. Kun lumiukko sulaa, voikukat palaavat. Ja joskus kiertokulku tarkoittaa sitäkin, että sukat saavat lentää nurkkaan ja varpaat paljastuvat.

Vuodenajat on koreografi Jyrki Karttusen ensimmäinen ohjaus Hurjaruuthin omalle näyttämölle teatterinjohtajana. Koko perheelle suunnattu tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys leikittelee kaikille tutun elämänkierron parissa. Pohjana soi Vivaldin musiikki, joka yhdessä esiintyjien kanssa johdattelee luontoa niin heräämään, hiljenemään kuin myrskyämäänkin.

Herkät ja puuskaiset tanssijat sekä sirkustaiteilija pyörivine cyr-renkaineen kutsuvat kurkistamaan valoa tihkuvaan maailmaan, josta meistä kukin on kotoisin. Kuinka veikeitä matkakuvia albumeistamme löytyy?

Esitys on sanaton. Ikäsuositus 4-v. alkaen.

Ohjaus ja koreografia: Jyrki Karttunen
Esiintyjät: Tanja Illukka, Milja Jaskari, Mikko Makkonen, Eero Vesterinen
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Anna Sinkkonen
Äänisuunnittelu: Tuomas Fränti
Musiikki: Antonio Vivaldi
Valosuunnittelu: Anna Pöllänen

Hinnat ja lipunmyynti

16 € lapsi, aikuinen, eläkeläinen, työtön – kaikki liput lastennäytöshintaan!
10 € teatterialan ammattilaisen lippu
10 € ryhmälippu (per lapsi) päiväkodeille ja kouluille aamunäytöksiin
5 € valvojalippu ryhmän mukana saapuvalle

Pääsyliput ovat numeroimattomia. Pääsylipun hinta on kiinteä eikä siihen lisätä toimitus- tai maksutapamaksuja.

Liput verkkokaupastamme tai Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3, katso aukioloajat).

Ryhmäliput asiakaspalvelustamme puhelimitse tai sähköpostitse p. 09 565 7250, liput@hurjaruuth.fi (katso aukioloajat).

Avustajan saa esityksiimme mukaan maksutta. Jos liikut pyörätuolilla, saat pyörätuoli- ja avustajapaikat verkkokaupastamme. Muissa tapauksissa avustajapaikat asiakaspalvelustamme. Olemme Vammaiskorttikohde.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Sijainti ja saavutettavuus

Esitys Hurjaruuthin kotinäyttämöllä Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 A, 2 krs. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä. Kattavat saapumisohjeet aluekarttoineen löydät Kaapelitehtaan sivuilta.

Saapuminen Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli Lasipihan kautta:

Kulje ensin lähes Lasipihan päätyyn. Nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Rappuaulasta pääset 2. kerrokseen portaita tai hissillä.

Esteetön kulku:

Kulje Lasipihan läpi Kaapelitehtaan sisäpihalle. Pääset B-portaan hissillä 2. kerrokseen. Ovien avauduttua kulje lasiovien läpi ja käänny oikealle. Jatka käytävän päähän.

Kulku onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta. Porttikongista on luiska kahvilaan. Kulkemalla kahvilan läpi pääsee hissille. Nouse 2. kerrokseen. Huom! Voit kysyä neuvoa kahvilatyöntekijöiltä.

Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta (pdf).

Palvelut

Vaatesäilytys: Hurjaruuthin oman lämpiön ja näyttämön yhdistävällä käytävällä on maksuton itsepalvelunarikka. Huom! Teatterimme ei vastaa naulakkoon jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Hurjaruuthin lämpiössä on ennen ilta- ja viikonloppunäytöksiä myynnissä muutamia herkkuja, esimerkiksi pillimehuja ja suklaata. Tarjoilut saattavat vaihdella. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

WC-tilat: Narikan vieressä on yhdistetty lastenhoitohuone-inva-wc sekä muita unisex-wc-tiloja.

Muuta esteettömyydestä: Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Meillä ei ole induktiosilmukkaa. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta.

Osta liput

Ajankohta

21.9.-19.10.2024

Kesto

Noin 40 min

Liput

16 € / lapsiryhmät 10 € per lippu

Paikka

Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

4-v. alkaen

Muuta

Esitys on sanaton.

Katso seuraavat esitysajat

Seuraavat esitykset

Syyskuu 2024
Lokakuu 2024