Kaksi BMX-pyöräilijää hyppää korkealle

Jäikö Talvisirkus Vauhti väliin? Kiitos Taidetestaajien sen voi katsoa elokuvana lastenkulttuurin juhlaviikolla 9.–15.5.!

Monilta koululaisilta ja perheiltä jäi korona-ajan takia Talvisirkus Vauhti näkemättä. Hurjaruuthiin tuli kyselyjä, voisiko Talvisirkus Vauhtia nähdä etänä tai tallenteena.

Nyt voimme viimein kertoa ilouutisia! Olemme yhdessä kahden suomalaisen sirkustoimijan, tamperelaisen Sorin sirkuksen ja oululaisen Flow Productionsin kanssa, tuottaneet talven 2022 aikana kolme noin tunnin pituista sirkuselokuvaa ja niihin liittyvät pedagogiset materiaalit osaksi Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman etäelämystarjotinta. Projektin on rahoittanut Taidetestaajat, joka myös omistaa elokuvien esitysoikeudet Suomessa.

Valtakunnallisella lastenkulttuurin juhlaviikolla 9.–15.5.2022 Taidetestaajat avaa elokuvat viikon ajaksi kaikkien suomalaisten lasten ja nuorten vapaasti katsottaviksi Taidetestaajien julkiselle YouTube-kanavalle. Yksi näistä elokuvista on Hurjaruuthin Talvisirkus Vauhti.

”Taidetestaajien etäelämystoiminta mahdollistaa nyt tuhansille yläkoululaisille sirkuksesta nauttimisen näiden kolmen elokuvan muodossa. Iso kiitos Taidetestaajille myös tästä lastenkulttuuriviikon tempauksesta! Vuosittain uusiutuvassa Talvisirkuksessa vieraileminen on suurelle joukolle tärkeä, eri sukupolvia yhdistävä joulunajan traditio. Korona-ajan takia viimeisin Talvisirkus on kuitenkin jäänyt osalta väliin. Toivottavasti erityisesti lapset, jotka Vauhdin esityssulun takia eivät päässeetkään katsomoon, saavat nyt nauttia Vauhdin hurmasta elokuvan muodossa”, Hurjaruuthin teatterinjohtaja Liisa Korpiniitty toivoo.

Juhlaviikon jälkeen elokuvat ovat kaikkien Suomen yläkoululaisten katsottavissa kevään 2022 ajan sekä edelleen lukuvuosina 2022–2024. Etäelämystarjotin luotiin ensisijaisesti niitä lähes 50 000 nykyistä yhdeksäsluokkalaista varten, jotka lukuvuonna 2020–2021 jäivät koronan vuoksi ilman luvattua taidevierailua. Tarjottimen sisällöt ovat kuitenkin vapaasti kaikkien yläkoulujen käytössä Taidetestaajat-järjestelmän kautta.

“Oikeus taiteeseen ja kulttuuriin kuuluu myös korona-ajan koululaisille. Toteuttamamme kyselyn mukaan kouluissa toivotaan etäelämyksiä silloin, kun varsinaiset taidevierailumatkat eivät onnistu. Ylimääräisen ohjelmahaun kautta valituilla kokonaisuuksilla halusimme antaa myös korona-ajan nuorille mahdollisuuden kokea laadukasta taidetta. Sirkustaide toimii upeasti myös kaksiulotteisena, ja olimme todella iloisia, että saimme näin laadukkaita sirkuselokuvia etäohjelmistoomme”, kertoo Taidetestaajat-toiminnan päällikkö Joonas Keskinen.

Lue lisää Lastenkulttuurin juhlaviikosta

Katso projektin traileri:

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen.

Kouluryhmille tarjotaan pääsyliput ja kuljetukset esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.