Kolme tanssijaa näyttämöllä

Arvaa mitä? Arvaa mitä! kutsuu leikkiin ja haaveiluun

Arvaa mitä? Arvaa mitä! -tanssiteoksen näyttämöversio saa ensi-iltansa Hurjaruuthin näyttämöllä Kaapelitehtaalla 12.3.2022. Se kutsuu lapset ja lapsenmieliset kohtaamaan toisensa ja haaveilemaan yhdessä.

Arvaatko missä rohkeus tuntuu? Minne piiloutuu salaisin haave? Katu- ja nykytanssista ammentava Arvaa mitä? Arvaa mitä! kutsuu tanssijat ja yleisön leikkisään vuoropuheluun. Oivaltavassa esityksessä neljä unelmoivaa ystävystä johdattelee yleisön suurten ja jaettujen tunteiden äärelle. Mitä on rakkaus? Tuntuuko suru kaikista samalta? Uskaltaako haaveensa jakaa? Esitys rohkaisee tutkimaan herkkiä kysymyksiä ja kuuntelemaan toisia tarkalla korvalla. Se luo tuikkivan tähtitaivaan alle iloisen maailman, jossa yhdessä kokemisesta saa voimaa.

”Arvaa mitä? Arvaa mitä! on valoisa ja energinen tanssiteos, jota tämä aika kaipaa. Me tarvitsemme toiveikkuutta, toistemme näkemistä ja kuulemista. Erityisesti kohtaamisia rajoittaneiden koronavuosien jälkeen ja nyt epävakaan maailmantilanteen aikana lapsille on tärkeää antaa tilaa jakaa unelmiaan”, Hurjaruuthin teatterinjohtaja Liisa Korpiniitty toteaa.

Teoksen toteuttavat tanssitaiteilijat Selma KauppinenPie Kär ja Marika Peura sekä muusikko-runoilija Laura Palanne. Mukana työryhmässä ovat myös lavastaja Saana Volanen, dramaturgi Hanna-Kaisa Tiainen, valosuunnittelija Riku Virtanen sekä puvustovastaava Pauliina Sutinen.

Vahvasti omilla jaloillaan seisova mutta kepeästi hullutteleva Arvaa mitä? Arvaa mitä! on syntynyt kutsusta toteuttaa uudelleentulkinta Tanssiteatteri Hurjaruuthin kaikkien aikojen esitetyimmästä teoksesta. Arvaa mitä! sai ensi-iltansa 1988, minkä jälkeen sitä esitettiin yli 300 kertaa. Teoksen loivat tanssijat Hannele Niiranen, Tuovi Rantanen ja Sanna Tyyri, muusikko Kimmo Pohjonen, koreografi Arja Pettersson, säveltäjä Heikki Valpola, pukusuunnittelija Kirsi Manninen ja jälleen mukana oleva valosuunnittelija Riku Virtanen.

Nyt nähtävää esitystä on työstetty ensimmäistä kertaa vuosi sitten, jolloin siitä järjestettiin muutama virtuaalinen koenäytös. Tänä keväänä se nähdään viimein Hurjaruuthin näyttämöllä täyteen loistoonsa päivitettynä, uudeksi itsenäiseksi teokseksi muovautuneena.

Ikäsuositus: Koko perheelle 3-vuotiaasta alkaen.

Esityksen kesto noin 40 min.

Näytökset 12.3.–9.4.2022

Kaapelitehdas, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, Tallberginkatu 1 A, 2 krs.

la 12.3. klo 15, ensi-ilta
ti 15.3. klo 10
ke 16.3. klo 10
la 19.3. klo 13
ti 22.3. klo 10
ke 23.3. klo 10
to 24.3. klo 10
la 26.3. klo 13
ti 29.3. klo 10
ke 30.3. klo 10
to 31.3. klo 10
la 2.4. klo 13
ti 5.4. klo 10
to 7.4. klo 10
la 9.4. klo 13

Liput Hurjaruuthin verkkosivuilta
16 € peruslippu (lapsi, aikuinen, eläkeläinen, työtön – kaikki liput lastennäytöshintaan!)

Mediayhteydenotot ja pressiliput:

viestintä- ja markkinointipäällikkö Elina Keckman
elina.keckman(at)hurjaruuth.fi, p. 044 788 7012

Lehdistökuvat

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen

Lataa kuva ·

Kuva: Riku Virtanen