Klovni muotikuvauksissa
Juho Rahijärvi

16.2.-17.2.2023

Circo Aereo & Red Nose Company: Catwalk

Vaatteita rakastava klovni Mindy aikoo valloittaa catwalkin. Hän sukeltaa pohjattoman vaatekaappinsa sisuksiin ja sukeutuu toinen toistaan kerroksellisempiin asukokonaisuuksiin päästäkseen huippumalliksi. Onnistuuko hän tavoitteessaan ilman apua? Ensi-ilta 16.2.2023.

Catwalk tutkii esilläoloa vaatteiden esittelemisen, supermallin esittämisen sekä klovnin havaintojen kautta. Miten vaatteet liikuttavat, muokkaavat ja määrittävät meitä? Mitä niillä ilmaistaan? Mitä on muoti?

Esitys nostaa esiin näyttävien asujen lisäksi muotiteollisuuteen liittyviä ristiriitoja, mutta tekee sen nautiskellen ja eri tyyleillä leikkien. Kuinka monta kertaa saman vaatteen voi kontekstualisoida ja käyttää uudelleen? Kaikki esityksessä käytetyt vaatteet ja asusteet ovat kierrätettyjä ja peräisin työryhmän jäsenten omista kokoelmista.

Circo Aereo

Circo Aereo on Suomen ensimmäinen ja pisimpään toiminut nykysirkusryhmä. Circo Aereon taiteellisella työllä on ollut keskeinen merkitys uuden sirkuksen kehityksessä itsenäiseksi taidemuodoksi Suomessa sekä suomalaisen sirkustaiteen kansainvälisessä läpimurrossa 2000-luvulla. Tällä esityksellä Circo Aereo tulee palanneeksi syntyjuurilleen, sillä ryhmän ensimmäinen teos tuotettiin 90-luvulla yhteistyössä Tanssiteatteri Hurjaruuthin kanssa juuri tällä samaisella näyttämöllä.

Red Nose Company

Red Nose Company on tuonut uuden taiteenlajin – teatteriklovnerian – Suomen teatterikartalle. Ryhmä on vakiinnuttanut paikkansa keskisuurena kiertueteatterina, jolla on esityksiä kaikenikäisille. Ryhmän persoonalliset, korkealaatuiset esitykset kiinnostavat laajoja yleisöjä ympäri Suomea. Ryhmän esityksillä on poikkeuksellisen pitkä elinkaari, mikä tukee kestävää kehitystä. Tämä on Red Nose Companyn toinen vierailu Punainen helmi -klovnifestivaaleilla.

Hinnat ja lipunmyynti

26 € aikuinen
16 € lapsi
16 € eläkeläinen
16 € alennuslippu (opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus-/varushenkilöt)
16 € teatterialan ammattilainen

Sarjalippu: Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Pääsylipun hinta on kiinteä eikä siihen lisätä toimitus- tai maksutapamaksuja.

Liput voi ostaa kätevästi Hurjaruuthin verkkokaupasta. Lisäksi lippuja voi ostaa Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3) sekä Konttori-kahvilasta niiden aukioloaikoina.

Olemme Vammaiskorttikohde. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Sijainti ja saapuminen

Esitys Hurjaruuthin kotinäyttämöllä Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 A, 2 krs. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä. Kattavat saapumisohjeet aluekarttoineen löydät Kaapelitehtaan sivuilta.

Saapuminen Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli Lasipihan kautta:

Kulje ensin lähes Lasipihan päätyyn. Nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Rappuaulasta pääset 2. kerrokseen portaita tai hissillä.

Esteetön kulku:

Kulje Lasipihan läpi Kaapelitehtaan sisäpihalle. Pääset B-portaan hissillä 2. kerrokseen. Ovien avauduttua kulje lasiovien läpi ja käänny oikealle. Jatka käytävän päähän.

Kulku onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta. Porttikongista on luiska kahvilaan. Kulkemalla kahvilan läpi pääsee hissille. Nouse 2. kerrokseen. Huom! Voit kysyä neuvoa kahvilatyöntekijöiltä.

Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta (pdf).

Festivaalibaari

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros) Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

Festivaalibaarin aukioloajat:

pe 10.2. klo 18–19
la 11.2. klo 18–19
ti 14.2. klo 18–21
ke 15.2. klo 18–19
to 16.2. klo 18–19
pe 17.2. klo 17–20
la 18.2. klo 19 alkaen

Lasipihalla Turbiinisalin vieressä palvelee ravintola (t)raba.

Palvelut

Vaatesäilytys: Hurjaruuthin oman lämpiön ja näyttämön yhdistävällä käytävällä on maksuton itsepalvelunarikka. Huom! Teatterimme ei vastaa naulakkoon jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä Hurjaruuthin näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

WC-tilat: Narikan vieressä on yhdistetty lastenhoitohuone-inva-wc sekä muita unisex-wc-tiloja.

Muuta esteettömyydestä: Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Meillä ei ole induktiosilmukkaa. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta. Olemme Vammaiskorttikohde.

Jos mikä tahansa mietityttää, kysythän lisää asiakaspalvelustamme!

Osta liput

Ajankohta

16.2.-17.2.2023

Kesto

Näytökset to 16.2. klo 19 ja pe 17.2. klo 18, noin 50 min

Liput

26 / 16 €

Paikka

Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

Aikuisille ja nuorille (7+)

Muuta

Esityskieli englanti ja suomi

Katso seuraavat esitysajat
Työryhmä

Käsikirjoitus: Työryhmä
Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Clown Mindy: Minna Puolanto
Vaatesuunnittelu ja muotiasiantuntijuus: Veikko Seppälä
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Musiikkivalinnat ja äänisuunnittelu: Sanna Silvennoinen ja Jere Kolehmainen
Valokuvat: Juho Rahijärvi ja Jouko Puolanto
Tuotanto: Circo Aereo ja Red Nose Company

 

Sanna Silvennoinen

Sanna Silvennoinen on työskennellyt yli 20 vuotta nykysirkuksen parissa. Hän on toiminut ohjaajana ja sirkuskoreografina mm. Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkuksissa, Suomen Kansallisoopperassa ja Kansallisteatterissa. Hän on ohjannut yleisömenestykset Talvisirkus Rakkaus ja Talvisirkus Vauhti, Lion- The Weird and Magical Abradabra Lion Shown sekä klovni Thom Moncktonin sooloteokset The Pianist ja The Artist.

Silvennoisen ohjaamia teoksia on nähty alan festivaaleilla ja eri teattereissa eri puolella Eurooppaa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Aasiassa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2020 Silvennoiselle myönnettiin Teatteri- ja mediatyöntekijöiden jakama Maineteko-palkinto ansiokkaasta ja määrätietoisesta työstä sirkuskentällä. Silvennoisen työ Circo Aereo -ryhmän parissa on vaikuttanut osaltaan suomalaiseen nykysirkukseen kohdistuvaan kansainväliseen arvostukseen.

 

Minna Puolanto

Minna Puolanto on helsinkiläinen näyttelijä, tanssija ja käsikirjoittaja. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 2005 ja tanssijaksi 1995. Puolanto on työskennellyt teattereissa, elokuvissa, tv:ssä ja radiossa. Hän on viime vuosina erikoistunut teatteriklovneriaan ja tehnyt esityksiä Red Nose Companyssa. Hänen Babylon-klovninsa nimikkoesitys oli vuoden 2018 teatteritapaus Suomessa. Esitys kiertää edelleen. Puolannon näytelmäkäsikirjoituksia ovat mm. Kaksi luisevaa rusakkoa (Teatteri Takomo 2021), Pitkän liiton salaisuus (Ylen Radioteatteri 2017) ja Kuolema korjaa univelat (KokoTeatteri 2010).

 

Veikko Seppälä

Veikko Seppälä (AKA Veikko De Luxe) on suunnittelija, ompelija ja taiteilija, joka työskentelee muodin ja pukeutumisen parissa. Seppälän työskentelyn keskiössä on kestävä kehitys ja tekstiilien ja vaatteiden uusiokäyttö. Hän on valmistunut Milanon Istituto Europeo di Designista 2020, ja hänen töitään on julkaistu Vogue Talents-liitteessä.

Seppälä on järjestänyt omia näyttelyitä muoti- sekä tekstiiliteoksistaan ja yhteisiä näyttelyitä kuvataiteilija Anetta Lukjanovan kanssa. Tämän lisäksi hän kuratoi MMUOTO-ryhmänäyttelyitä.

Seuraavat esitykset