Tanssija valkoisesta paperista valmistetussa topissa ja hameessa.
Elina Brotherus

26.4.-28.4.2022

News – paperista tanssia

Tunnetko sormissasi paperin ihanan rapinan? News-työpajassa lapsiryhmä ihmettelee yhdessä paperia materiaalina. Työpaja jatkuu esityksellä, jossa Vera Nevanlinna tanssii silkkipaperimekossa, johon kätkeytyy mikrofoneja. Miltä näyttää ja kuulostaa paperinen tanssi?

Paperityöpaja

Tuo eskari- tai koululaisryhmäsi tutkimaan paperia! Aiheena on paperi materiaalina sekä paperin tuottamat äänet ja liikkeet. Asetamme työpajan alussa yhteisen ongelman ratkaistavaksi ja lähdemme sitten paperin ja liikkeen avulla etsimään ongelmaan mahdollisia ratkaisutapoja. Tarkastelutapa on ihmettelevä, kepeä ja leikillinen.

Työpajan aihe ja työskentely perustuu sille, että työpajaa seuraavassa esityksessä tanssijan asu on valmistettu paperista. Näin lapset saavat kukin oman kokemuksensa paperista ennen kuin näkevät esityksen ja sen, kuinka paperi, liike ja ääni liittyvät siinä toisiinsa.

Tanssiesitys – nykytaidetta lapsille

Lapsiryhmä näkee työpajan jälkeen osan Vera Nevanlinnan maailmaa kiertäneestä soolosta News. Työpajan ja esityksen ainutlaatuinen yhdistelmä tekee alun perin aikuisille suunnatun teoksen saavutettavaksi myös lapsiyleisöille. Eikö taide kuulukin meille kaikille – kuka ylipäätään saa päättää, millainen taide kuuluu kenellekin?

News perustuu amerikkalaisen tanssinuudistajan Deborah Hayn koreografiaan ja käsikirjoitukseen, joka sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet.

Kuvanveistäjä Maria Dunckerin luoma, paperivalmisteinen kertakäyttöpuku sekä äänisuunnittelija Tuomas Norvion esiintymisasun rapinasta loihtima reaaliaikainen elektroninen äänimaailma muodostavat yhdessä koreografian kanssa ainutlaatuisen, hetkessä elävän tanssiteoksen.

Liput

Kevään kunniaksi työpaja ja esitys nyt yhteishintaan vain 5 e per lapsi (normaalihinta 10 e per lapsi)! Ohjaaja ryhmän mukana ilmaiseksi (normaalihinta 5 e). Huomaathan, että työpaja-esityskokonaisuuteen ei myydä yksittäisiä lippuja, vaan lippuja myydään pelkästään ryhmille. Yhteen kokonaisuuteen mahtuu yhdestä kahteen ryhmää.

Tiedustelut ja liput puhelimitse tai sähköpostitse:

ti-pe klo 12–16
puh. 09 565 7250
liput(at)hurjaruuth.fi

Tanssija Vera Nevanlinna

Vera Nevanlinna on tehnyt pitkän uran ammattitanssijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Vuodesta 2007 lähtien hän on työskennellyt  tiiviissä yhteistyössä koreografi Deborah Hayn kanssa ja esiintynyt useassa hänen teoksessaan niin Euroopassa, Aasiassa kuin Amerikassakin. Tällä hetkellä Nevanlinna toimii vierailevana tanssijana Tukholmassa Cullbergissa sekä joogaohjaajana ja tanssinopettajana. Lisäksi hän on tehnyt paitsi omia koreografioita ja videoteoksia, myös monitaiteellisia yhteistöitä mm. valokuvaaja Elina Brotheruksen, dramaturgi Tuomas Timosen, äänisuunnittelija Tuomas Norvion, kuvanveistäjä Maria Dunckerin, viulisti Pekka Kuusiston sekä elokuvaohjaaja Kimmo Leedin kanssa.

Tanssija valkoisesta paperista valmistetussa topissa ja hameessa selkä kameraan päin.
Kuva: Elina Brotherus

Ajankohta

26.4.-28.4.2022

Kesto

50 min

Liput

5 € / lapsi

Paikka

Hurjaruuthin lämpiö ja sali, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

6–9-v.

Muuta

Myynnissä vain ryhmälippuja. Liput kevään kunniaksi -50 % normaalihinnasta eli vain 5 e per lapsi (sis. työpajan ja esityksen)!

Työpajan ohjaus on suomeksi.