10.2.-11.2.2023

Peta Lily (Iso-Britannia): Parker Dee – Sensitive Guy (Drag King Show)

Parker Dee on Kuningas miesten joukossa (Drag King). Tämä humoristinen, normeja lempeästi kyseenalaistava show sisältää aavistuksen paatosta ja rutkasti typeryyttä. 

Parker Dee (herkkä kaveri) paljastaa ajatuksensa ja tunteensa miehenä olemisesta: hänen etuoikeutensa on taakka ja hän tahtoo olla woke. Hän työskentelee haavoittuvuutensa (sekä tanssiliikkeidensä) parissa. Hän on ajattelija ja filosofi. Kunnianhimoinen sellainen.

Tule katsomaan, kuinka hän tekee parista katsojasta harjoittelijoitaan. Koe myötähäpeää, kun hän kyseenalaistaa arvonsa ja painiskelee alistaakseen miehisyytensä… vai muuttaako hän mielensä?

Esitys sisältää fyysisyyttä, englanninkielistä tekstiä, videoprojektiota ja lauluja.

Hyvin hölmö, outo ja älykäs.

Parker uskaltaa mennä sinne, minne kukaan muu cis-mies ei voi.

Itsemyötätuntoa tihkuva pieni barokkiooppera, jossa mies odottaa kiitosta siitä, että tajuaa, ettei sitä ansaitse.

Peta Lily on Australiassa syntynyt, sittemmin Lontooseen asettunut eri tyylejä yhdistelevä teatteritaiteilija. Hänet tunnetaan yhden naisen esityksistään, fyysisestä teatterista  ja klovneriatyöpajoistaan. Peta Lily kuuluu maailman tunnetuimpiin naispuolisiin nykyklovneihin. Hänen töitään kuvataan tyyliltään klovni-hybrideiksi.

Parker Dee -hahmo aloitti digitaalisena projektina YouTubessa. Nyt nähtävä live-esitys on luotu erityisesti Klovnifestivaali Punaista helmeä varten.

Esityksen tekemisessä ovat tukeneet Peta Lilyn yhteistyökumppanit Timothy Michael Dodd, Robert Golden, Andie Scott (juliste), Di Sherlock (käsikirjoituksen neuvonantaja), Dana Blackstone, Kelly Burke, Steve Taylor ja Phil Saunders.

HUOM! Yleisökeskustelu englanniksi Hurjaruuthin lämpiössä/festivaalibaarissa lauantaina 11.2. noin klo 18.15 alkaen. Keskustelua vetää tanssitaiteilija Anni Kaila. Ilmainen pääsy, tervetuloa!

Hinnat ja lipunmyynti

26 € aikuinen
16 € eläkeläinen
16 € alennuslippu (opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus-/varushenkilöt)
16 € teatterialan ammattilainen

Sarjalippu: Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Pääsylipun hinta on kiinteä eikä siihen lisätä toimitus- tai maksutapamaksuja.

Liput voi ostaa kätevästi Hurjaruuthin verkkokaupasta. Lisäksi lippuja voi ostaa Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3) sekä Konttori-kahvilasta niiden aukioloaikoina.

Olemme Vammaiskorttikohde. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Sijainti ja saapuminen

Esitys Hurjaruuthin kotinäyttämöllä Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 A, 2 krs. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä. Kattavat saapumisohjeet aluekarttoineen löydät Kaapelitehtaan sivuilta.

Saapuminen Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli Lasipihan kautta:

Kulje ensin lähes Lasipihan päätyyn. Nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Rappuaulasta pääset 2. kerrokseen portaita tai hissillä.

Esteetön kulku:

Kulje Lasipihan läpi Kaapelitehtaan sisäpihalle. Pääset B-portaan hissillä 2. kerrokseen. Ovien avauduttua kulje lasiovien läpi ja käänny oikealle. Jatka käytävän päähän.

Kulku onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta. Porttikongista on luiska kahvilaan. Kulkemalla kahvilan läpi pääsee hissille. Nouse 2. kerrokseen. Huom! Voit kysyä neuvoa kahvilatyöntekijöiltä.

Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta (pdf).

Festivaalibaari

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros) Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

Festivaalibaarin aukioloajat:

pe 10.2. klo 18–19
la 11.2. klo 18–19
ti 14.2. klo 18–21
ke 15.2. klo 18–19
to 16.2. klo 18–19
pe 17.2. klo 17–20
la 18.2. klo 19 alkaen

Lasipihalla Turbiinisalin vieressä palvelee ravintola (t)raba.

Palvelut

Vaatesäilytys: Hurjaruuthin oman lämpiön ja näyttämön yhdistävällä käytävällä on maksuton itsepalvelunarikka. Huom! Teatterimme ei vastaa naulakkoon jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä Hurjaruuthin näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

WC-tilat: Narikan vieressä on yhdistetty lastenhoitohuone-inva-wc sekä muita unisex-wc-tiloja.

Muuta esteettömyydestä: Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Meillä ei ole induktiosilmukkaa. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta. Olemme Vammaiskorttikohde.

Jos mikä tahansa mietityttää, kysythän lisää asiakaspalvelustamme!

Osta liput

Ajankohta

10.2.-11.2.2023

Kesto

Näytökset pe 10.2. klo 19 ja la 11.2. klo 17, noin 50 min

Liput

26 / 16 €

Paikka

Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

Aikuisille

Muuta

Esityskieli englanti

Yleisökeskustelu englanniksi la 11.2. noin klo 18.15

Katso seuraavat esitysajat

Seuraavat esitykset