Kaksi punanenäistä klovnia valkoisissa pitsimekoissa. Toinen tuijottaa eteen, toinen toista.

18.2.2023

Punainen helmi -iltamat 2023

Jo legendaariseksi muodostunut Punainen helmi -klovnifestivaalin huipennus tuo yhteen kotimaisten ja kansainvälisten klovnien miniesitykset.

Vuoden 2023 Punainen helmi -iltamat ohjaa Sanna Silvennoinen. Illan juontavat Secret (Amira Khalifa) & Tiktak (Nora Raikamo).

 

Iltamien ohjelma

 • Kaksi punanenäistä vahvasti meikattua klovnia valkoisissa puvuissa.
  Juontajat Secret (Amira Khalifa) & Tiktak (Nora Raikamo)
 • Kaksi punanenäistä klovnia muuten mustavalkoisessa kuvassa. Kuvaa töhritty punaisella piirroksella.
  Grace von Virtanen & Ilmi (Helena Leminen, Iika Hartikainen)

  Klovnit Grace von Virtanen ja Ilmi ovat sattuman oikusta päätyneet kiertämään yhdessä elämän estradeja. Ilmi haaveilee hiljaisesti ja salaa hienoista saleista, kun taas Grace von Virtasen auralle ja äänijänteille suurinkin halli on aivan liian pieni. Yhdessä tämä duo tavoittelee sekä musiikillista että olemisen harmoniaa. Satunnaiset soraäänet ja riitasoinnut kuuluvat niin ikään kokonaisuuteen. Grace ja Ilmi sukeltavat musiikin maailmaan sekä instrumenteilla että ilman.

 • Punanenäinen klovni puvussa tuijottaa kameraan kulmat kurtussa ja huulet töröllään.
  Ruuben, osa 1 (Hanna Terävä )

  Ruubenin upea maailmankiertue on takana ja Ruuben on palannut Helsinkiin. Muistoihin on kiertueelta jäänyt yhtä jos toista, mutta Ruubenin fokus on jo vahvasti seuraavassa teoksessa. Taide asuu Ruubenissa!

 • Kaksi pitkähiuksista punanenäistä klonia myssyt päässä tuijottaa.
  Kuusiskot (Laura Sillanpää, Janna Haavisto, Roosa Halme)

  Kuusiskot tarjoavat illan yleisölle maistiaisen tulevasta esityksestään K-Kabaree. Kuusiskot tuulettavat käsityksiä häpeästä ja pelosta, jotka liittyvät eloon pimpillisenä olentona. Annos verta, tokmannilaista glamouria ja kyyneliä, olkaa hyvä.

 • Klovni valkoisissaan pitelee edessään taulua, jossa on vanha valokuva.
  Gaby Muñoz (Meksiko)

  Onnistaako häntä tänä iltana? Ehkä, ehkä… Muñozin ohjelmanumero on osa hänen sooloteostaan Perhaps, perhaps….Quizas, joka on samanaikaisesti sydäntä särkevä ja hulvattoman hauska klovneriaesitys yksinäisyydestä ja ’sen oikean’ odotuksesta.

 

Väliaika

 

 • Punanenäinen klovni puvussa tuijottaa kameraan kulmat kurtussa ja huulet töröllään.
  Ruuben, osa 2 (Hanna Terävä)

  Ruubenin upea maailmankiertue on takana ja Ruuben on palannut Helsinkiin. Muistoihin on kiertueelta jäänyt yhtä jos toista, mutta Ruubenin fokus on jo vahvasti seuraavassa teoksessa. Taide asuu Ruubenissa!

 • Punanenäinen klovni urheilukentällä hikipanta päässä ja mustavalkoinen toppi yllä katsoo eteenpäin.
  Babylon (Minna Puolanto)

  Babylon-klovni on kaikkien alojen suuri asiantuntija ja luennoi mielellään asiasta kuin asiasta. Tällä hetkellä Babylon tähtää Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin useissa eri lajeissa. Hän jakaa yleisölle auliisti treenivinkkejään ja kertoo valmistautumisensa salat.

 • Kaksi punanenäistä klovnia valkoisissa pitsimekoissa. Toinen tuijottaa eteen, toinen toista.
  Secret & Tiktak (Amira Khalifa, Nora Raikamo)

  Hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa! Red Nose Companyn Mieletön-esityksen väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti päästetään vauhtiin nyt myös Punainen helmi -iltamien lavalla.

 • Kaksi trikooasuista tanssijaa halaa toisiaan ja pitelee toisiaan kasvoista.
  2LL TwoLeftLegs (Johanna Keinänen, Kaisa Niemi)

  Kehotaideryhmä Twoleftlegs-ryhmän jäsenet Anki-Gustaf Hoenanen ja X-Meyhem toivat vuosi sitten iltamiin Chemical Abstracts Service -teoksen, jota ovat nyt vuoden ajan esittäneet laboratoriossa molekyyleille tarkkaillen kehotaiteen vaikutusta aineeseen. Aineessa havaittiin rajuja muutoksia 8 kuukauden päivittäisen kehotaidealtistamisen jälkeen, kun koeputket putosivat ilman näkyvää syytä tutkimustasolta laboratorion lattialle. Ryhmä tutkii nyt, putosivatko putket omasta vapaasta tahdostaan ja halusivatko molekyylit sulautua osaksi esitystä vai lopettaa kokeen.

Hinnat ja lipunmyynti

26 € aikuinen
16 € eläkeläinen
16 € alennuslippu (opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus-/varushenkilöt)
16 € teatterialan ammattilainen

Sarjalippu: Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Pääsylipun hinta on kiinteä eikä siihen lisätä toimitus- tai maksutapamaksuja.

Liput voi ostaa kätevästi Hurjaruuthin verkkokaupasta. Lisäksi lippuja voi ostaa Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3) sekä Konttori-kahvilasta niiden aukioloaikoina.

Olemme Vammaiskorttikohde. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Sijainti ja saapuminen

Esitys Hurjaruuthin kotinäyttämöllä Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 A, 2 krs. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä. Kattavat saapumisohjeet aluekarttoineen löydät Kaapelitehtaan sivuilta.

Saapuminen Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli Lasipihan kautta:

Kulje ensin lähes Lasipihan päätyyn. Nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Rappuaulasta pääset 2. kerrokseen portaita tai hissillä.

Esteetön kulku:

Kulje Lasipihan läpi Kaapelitehtaan sisäpihalle. Pääset B-portaan hissillä 2. kerrokseen. Ovien avauduttua kulje lasiovien läpi ja käänny oikealle. Jatka käytävän päähän.

Kulku onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta. Porttikongista on luiska kahvilaan. Kulkemalla kahvilan läpi pääsee hissille. Nouse 2. kerrokseen. Huom! Voit kysyä neuvoa kahvilatyöntekijöiltä.

Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta (pdf).

Festivaalibaari

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros) Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

Festivaalibaarin aukioloajat:

pe 10.2. klo 18–19
la 11.2. klo 18–19
ti 14.2. klo 18–21
ke 15.2. klo 18–19
to 16.2. klo 18–19
pe 17.2. klo 17–20
la 18.2. klo 19 alkaen

Lasipihalla Turbiinisalin vieressä palvelee ravintola (t)raba (tarkista aukioloajat).

 

Palvelut

Vaatesäilytys: Hurjaruuthin oman lämpiön ja näyttämön yhdistävällä käytävällä on maksuton itsepalvelunarikka. Huom! Teatterimme ei vastaa naulakkoon jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä Hurjaruuthin näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

WC-tilat: Narikan vieressä on yhdistetty lastenhoitohuone-inva-wc sekä muita unisex-wc-tiloja.

Muuta esteettömyydestä: Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Meillä ei ole induktiosilmukkaa. Avustajan saa mukaan maksutta. Avustajapaikat muille kuin pyörätuolilla liikkuville vain asiakaspalvelusta.

Jos mikä tahansa mietityttää, kysythän lisää asiakaspalvelustamme!

Osta liput

Ajankohta

18.2.2023

Kesto

Iltamat la 18.2. klo 20, kesto noin 2 h (sis. väliajan)

Liput

26 / 16 €

Paikka

Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

Aikuisille

Muuta

Esityskieli voi vaihdella

Katso seuraavat esitysajat

Seuraavat esitykset