Kaksi BMX-pyöräilijää hyppää korkealle
Riku Virtanen

4.11.-26.12.2021

Talvisirkus Vauhti

Talvisirkus Vauhdin kyydissä liu’utaan suurkaupungin vilinään ja salaperäisille sivukujille. Kaupungin katukuva vaihtuu välillä talvisiin maisemiin kun matka taittuu vauhdilla – fillareilla, rullaluistimilla, tasapainoskoottereilla tai rattikelkalla.

Talvisirkus Vauhti 4.11.2021–26.12.2021, näytökset 28.12.2021–9.1.2022 peruttu.Peruuntuneiden näytösten lipputilaukset on käsitelty määräajassa, joka loppui 28.1.2022.

Viime syksyn yleisömenestys Talvisirkus Vauhti on uudistunut ja täydentynyt kansainvälisillä esiintyjillä. Tarjolla on päätähuimaavaa hurmaa kaikenikäisille.

Talvisirkus Vauhdin kyydissä liu’utaan suurkaupungin vilinään ja salaperäisille sivukujille. Kaupungin katukuva vaihtuu välillä talvisiin maisemiin kun matka taittuu vauhdilla – fillareilla, rullaluistimilla, tasapainoskoottereilla tai rattikelkalla.

Huimapäisten BMX-pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden lisäksi esityksessä nähdään sirkuslajeja ilma-akrobatiasta nuorallatanssiin ja jongleeraukseen.  Esiintyjätiimi on tänä vuonna täydentynyt neljällä taitavalla sirkuksen ammattilaisella – lavalle liitävät muun muassa espanjalais-amerikkalainen freestyle-skeittaaja Kilian Martin sekä ranskalainen pyöräakrobaatti Fleuriane Cornet.

Elävä musiikki, huipputaitavat sirkusesiintyjät ja kekseliäs visuaalisuus tekevät Talvisirkusesta, joulunajan ykköskohteesta, ikimuistoisen. Viime vuonna Vauhdin matka stoppasi sulkuun, mutta nyt esitys pääsee jälleen vauhtiin kera väliaikakahvion!

HUOM!
Talvisirkus nähdään tänä vuonna Suvilahden Kattilahallissa Kalasataman kupeessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22.

 

Liput

Lippujen hinnat:
arkena / pe-su ja pyhäpäivisin (esityksen kesto 2h)

Aikuinen 31 / 37 €
Lapsi (0-17 v.) 20 / 26 €
Alennuslippu (opiskelija, teatterialan ammattilainen, työtön, siviilipalvelus- tai varushenkilö) 20 / 26 €
Eläkeläinen 28 / 34 €
Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 93 € / 111 €

Lippuja myy lippu.fi. Arkiaamunäytökset (kesto 1 h) 15 € / hlö, myynnissä vain Hurjaruuthissa.

Tila on esteetön. Pyörätuoli- ja avustajapaikat myynnissä vain Hurjaruuthissa.

Maistiaisia viime vuoden lyhyemmästä versiosta:

Hurjaruuthin Talvisirkuksessa kiidetään tänä vuonna niin ostoskärryillä kuin temppupyörilläkin – ryhmä pallottelee mehukkaasti sillä, mikä vauhdin aiheuttaa — polkupyörillä kikkailu sopii sirkusnäyttämölle mainiosti – yleisö saa kokea vauhdin riemun.

Emma Vainio / Helsingin Sanomat

6.11.2020

Talvisirkuksessa mennään vauhdilla niin ilmassa kuin pitkin seiniä — tempaa katsojan mukaansa — Talvisirkus Vauhti jatkaa ansiokkaasti Hurjaruuthin talvisirkusperinnettä.

Annikki Alku / Demokraatti

6.11.2020

Varje scen är som en julkalenderlucka när Sanna Silvennoinen regisserar Dansteater Hurjaruuths julklassiker – Förutom akrobatiska konster på linor och trapetser, bjuder Dansteater Hurjaruuths vintercirkus i år på halsbrytande nummer på BMX-cyklar.

Isabella Rothberg / HBL

14.11.2020

Ajankohta

4.11.-26.12.2021

Kesto

Noin 2h, sis. väliaika. Arkiaamunäytös n. 1 h, ei väliaikaa.

Paikka

Suvilahden Kattilahalli

Ikäsuositus

3-vuotiaasta alkaen

Muuta

Esityksessä käytetään teatterisavua ja -valoja

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Pukusuunnittelu ja lavastus: Mirkka Nyrhinen
Musiikin sävellys ja sovitus: Iiro Ollila, Hannu Risku ja Salla Markkanen
Sirkusorkesteri: Salla Markkanen ja Iiro Ollila a.k.a Kullervokatu9
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Videosuunnittelu: Joona Pettersson
Koreografia: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen
Miksaus ja äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Sirkusriggaus: Petri Mäkelä ja Jouni Ihalainen

Esiintyjät: Luis Sartori do Vale, Mira Ravald, Liisa Nuuk, Heidi Latva, Ablaye Ndiaye, Waly Ndiaye, Anselmi Kaisanlahti, Ronja Särkiniemi, Victor Huusko, Kilian Martin, Fleuriane Cornet, Jouni Ihalainen sekä Iiro Ollila ja Salla Markkanen

 • Luis Sartori do Vale

  Suomessa asuva brasilialainen jonglööri Luis on nähty aiemmin Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Nenässä vuonna 2011. Monipuolinen taitelija on valmistunut kuvataiteilijaksi Brasiliassa sekä sirkustaiteilijaksi Ecole Supérieure des Arts du Cirque -sirkuskoulusta Brysselistä. Luis on esiintynyt paljon ympäri maailmaa, muun muassa visuaalisen teatterin ja sirkuksen ryhmien Nuuan ja Portmanteaun kanssa. Hänet on myös palkittu kuuluisalla 35th Festival Mondial du Cirque de Demain -sirkusfestivaalilla Pariisissa. Jongleerauksen ja rullaluistelun lisäksi Talvisirkus Vauhdissa nähdään myös Luisin mahtavia piirustustaitoja!

 • Mira Ravald

  Koulutuskeskus Salpauksesta sirkustaiteilijaksi valmistunut Mira on tanssinut pienestä asti. Miran oma sirkuslaji on nuorallatanssi. Miran sydäntä lähellä ovat monet tanssin lajit nykytanssista afro-kuubalaisiin tansseihin ja hän haluaakin työssään yhdistää sirkusta ja tanssia. Mira on aiemmin esiintynyt mm. musikaaleissa, nykytanssin kentällä ja tanssiteattereissa, ja nykyään hän kiertää oman Company Portmanteaun kanssa Suomessa ja ulkomailla teoksilla Portmanteau ja Piste, piste, piste.

 • Liisa Nuuk

  Nuorallatanssiin erikoistunut sirkustaiteilija Liisa Näykki on valmistunut Brysselin maineikkaasta sirkuskoulusta ESACista (École Supérieure des Arts du Cirque). Tamperelaisen Sorin Sirkuksen kasvatti Liisa on esiintynyt ympäri maailmaa, muun muassa Ranskassa, Belgiassa, Sveitsissä, Australiassa ja Kanadassa. Nuorallatanssin lisäksi Liisalla on hallussa muun muassa hyppynarut ja yksipyöräinen.

 • Heidi Latva

  Ilma-akrobaatti Heidi Latva on valmistunut Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta. Heidillä on tanssi- ja taitoluistelutausta ja hänen oma lajinsa onkin ainutlaatuinen rullaluistintrapetsi! Heidi on esiintynyt ympäri Eurooppaa lukuisissa sirkuksissa mm. Sirkus Finlandia, Cirkus Dannebrog, Continental Circus Berlin On Ice, Zippo’s Christmas circus, Cirque Imagine, Luxemburger Adventscircus sekä viimeisimpänä Sisus-sirkuksen Mosh split -kiertue vuonna 2019. Heidi on nähty myös Voitolla yöhön tv-ohjelmassa. Lisäksi Heidi on esiintynyt Taitoluistelun sekä Muodostelmaluistelun MM-kilpailujen avajaisissa numerollaan vuosina 2017 ja 2019.

 • Ablaye Ndiaye

  BMX-taituri Ablaye ”Abi” Ndiaye on aloittanut sirkuksen Oulun Tähtisirkuksessa lapsena. Nykyisin kulttuurituotantoa opiskeleva Ablaye nähdään Talvisirkus Vauhdissa omassa elementissään BMX-pyörän selässä.

 • Waly Ndiaye

  Waly ”Waltsu” Ndiaye on Oulun Tähtisirkuksen kasvatti. Kulttuurituotantoa opiskeleva BMX-pyöräilijä nähdään Talvisirkus Vauhdissa tirehtöörin roolissa.

 • Ronja Särkiniemi

  Ronja on aloittanut voimistelun 6-vuotiaana ja löytänyt sirkuksen pariin 12-vuotiaana. Hän on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksesta ja ranskalaisesta ENACR-sirkuskoulusta (École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois). Ronjan omat lajit ovat tanssiakrobatia sekä parirullaluistelu, ilmakehto ja venäläinen kehto yhdessä Victor Huuskon kanssa.

 • Victor Huusko

  Koulutuskeskus Salpauksesta sirkustaiteilijaksi valmistunut Victor on erikoistunut ilmakehtoon, venäläiseen kehtoon ja parirullaluisteluun, joita hän tekee yhdessä Ronja Särkiniemen kanssa. Näiden huimien lajien lisäksi hallussa on jalkajongleeraus, jota nähdään myös Talvisirkus Vauhdissa. Victor on esiintynyt ympäri maailmaa, muun muassa Iso-Britanniassa legendaarisella Hippodrome Circus -areenalla sekä useilla festivaaleilla. Hänet on nähty myös kahdella Sirkus Finlandian kiertueella.

 • Anselmi Kaisanlahti

  Lappeenrannasta kotoisin oleva Anselmi aloitti sirkusharrastuksen 10-vuotiaana Taidekoulu Estradin sirkuskoulussa. Hän on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta ja esiintynyt mm. Sirkus Finlandiassa ja Arctic Ensemblessa. Anselmi nähtiin myös Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus BAUssa vuonna 2019.

 • Fleuriane Cornet

  Ranskalainen Fleuriane Cornet aloitti sirkusharrastuksen jo 6-vuotiaana. Hän kasvoi sirkuskoulujen parissa aloittaen polkunsa Châtelleraultissa ja valmistui kuuluisasta Centre National des Arts du Cirque -koulusta (CNAC). Fleuriane erikoistui tasapainopyöräilyyn ja löysi siitä intohimonsa. Fleuriane on esiintynyt muun muassa Nikolauksen, Gilles Cailleaun, Denis Plassardin ja Raphaelle Boitёlin teoksissa. Fleurianelle sirkus on kaikkien mahdollisuuksien paikka.

 • Kilian Martin

  Espanjalais- amerikkalainen Kilian Martin on ammattilaisskeittaaja, jonka tyylissä skeittaukseen yhdistyy akrobatiaa ja nykytanssia. Vuonna 2010 Kilian ampaisi maineeseen voittamalla World Cup Freestyle Skateboarding –kilpailun Saksassa. Kilianin ainutlaatuiset temput ja hänen uniikki tyylinsä ovat herättäneet myös maailmanlaajuista huomiota viraaliksi kohonneina videoina sosiaalisen median alustoilla.

 • Jouni Ihalainen

  Fratellinin sirkuskoulusta Ranskasta valmistunut Jouni on nähty esiintyjänä Talvisirkus Unessa vuonna 2014 ja sirkusteknikkona ja riggaajana viime vuosien Talvisirkus Rakkaudessa ja Talvisirkus BAUssa. Talvisirkus Vauhdissa ”näyttämöninja” Jouni työskentelee jälleen sirkusteknikkona ja riggaajana – sekä ilahduttaa koomisissa sivurooleissa.

 • Salla Markkanen
 • Iiro Ollila

Hurjaruudut

Ensi-iltatunnelmia

Yleisökeskustelut Talvisirkuksen yhteydessä

Tanssiteatteri Hurjaruuth järjestää 1-4 yleisökeskustelua Talvisirkus-kauden aikana. Talvisirkus Vauhdin yhteydessä yleisökeskustelu ja taiteilijatapaaminen järjestetään jokaisen Taidetestaajille suunnatun esityksen yhteydessä.
Kiitos kaikille keskusteluihin osallistuneille!

Sirkustyöpajat Hurjaruuthissa Talvisirkus-kaudella

Työpaja voi olla kestoltaan 1-2 tuntia, ja siinä voidaan keskittyä ryhmän toiveiden mukaan esim. permantoakrobatiaan, pari- ja ryhmäakrobatiaan tai tasapainoiluun ja jongleeraukseen. Tunnissa ei välttämättä ehdi oppia volttia, mutta kipinä sirkukseen saattaa hyvinkin syttyä: työpajassa sirkuksen maailmaan sukelletaan leikkimielellä ja omia rajoja kokeillen!

Sirkustyöpajaan tulemista suositellaan yhdessä Talvisirkus-esityksen kanssa, ja pajoja voi integroida myös muuhun opetukseen (esim. liikunta sekä muut taito- ja taideaineet, joulujuhlaesityksen valmistaminen jne).

Työpajoja toteutaan syksyllä pääsääntöisesti päiväsaikaan. Pajat järjestetään Hurjaruuthin näyttämöllä ja sirkussalissa (Kaapelitehdas, A-rappu, 2. ja 5. kerros).

Tarjoushinta Talvisirkus-esityslipun ostaneille:

1 h työpaja, max. 14 lasta 90 €
2 h työpaja, max. 14 lasta 180 €
(Pelkät työpajat ilman esitystä 130/260 €)

YLI 14 HENGEN RYHMÄT JAETAAN KAHTIA. PAJOJA VOI OLLA YHTÄ AIKAA KAKSI, JOLLOIN ISOMMATKIN RYHMÄT PÄÄSEVÄT MUKAAN.

Kysy lisää työpajoista tai ilmoittaudu mukaan, puh. 09 565 7250 tai info(at)hurjaruuth.fi

Saavutettavuus

Myös monet eri­ty­is­ryh­mät ovat löytäneet Tanssiteat­teri Hur­jaru­uthiin, ja saavutet­tavu­u­teen ja esteet­tömyy­teen on kiin­nitetty paljon huomiota. Työ­pa­joi­hin ja esi­tyk­siin osal­lis­tuu huomat­tava määrä eri­ty­is­ryh­miä lap­sista van­huk­siin. Nykysirkus- ja tanssiteat­ter­iesi­tyk­set sovel­tu­vat hyvin kat­sot­tavaksi ja koet­tavaksi kaikille ryh­mille. Monille eri­ty­is­ryh­mille Talvisirkuk­sesta ja Hur­jaru­uthin muista esi­tyk­sistä on tul­lut jo monivuoti­nen perinne. Talvisirkuk­sen kat­so­mossa on kahdek­san pyörä­tuoli­paikkaa, Hur­jaru­uthin oma­lla studionäyt­tämöllä viisi.