Kolme tanssijaa värikkäissä vaatteissa lentää kohti kameraa, taustalla avaruus.
Riku Virtanen

Tilausesitys: Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Arvaa missä rohkeus tuntuu! Minne piiloutuu salaisista salaisin haave? Valoisa ja tärkeisiin kysymyksiin pureutuva tanssiteos kutsuu lapset ja lapsenmieliset unelmoimaan ja tavoittelemaan tavoittamatonta!

Katu- ja nykytanssista ammentava Arvaa mitä? Arvaa mitä! kutsuu tanssijat ja yleisön vuoropuheluun – arvoitusten, leikin ja haaveilun kautta. Oivaltavassa esityksessä neljä ystävystä tunnustelee unelmiaan.

Arvaa mitä? Arvaa mitä! johdattelee suurien ja jaettujen tunteiden äärelle. Mitä on rakkaus? Tuntuuko suru kaikista samalta? Uskaltaako haaveensa jakaa? Esitys rohkaisee tutkimaan herkkiä kysymyksiä ja kuuntelemaan toisia tarkalla korvalla. Se luo tuikkivan tähtitaivaan alle iloisen maailman, jossa yhdessä kokemisesta saa voimaa.

Teoksen toteuttavat tanssitaiteilijat Selma Kauppinen, Pie Kär ja Marika Peura sekä muusikko-runoilija Laura Palanne. Mukana työryhmässä ovat myös lavastaja Saana Volanen, dramaturgi Hanna-Kaisa Tiainen, valosuunnittelija Riku Virtanen sekä puvustovastaava Pauliina Sutinen.

Vahvasti omilla jaloillaan seisova mutta kepeästi hullutteleva Arvaa mitä? Arvaa mitä! on syntynyt kutsusta toteuttaa uudelleentulkinta Tanssiteatteri Hurjaruuthin kaikkien aikojen esitetyimmästä teoksesta. Arvaa mitä! sai ensi-iltansa 1988, minkä jälkeen sitä esitettiin yli 300 kertaa. Teoksen loivat tanssijat Hannele Niiranen, Tuovi Rantanen ja Sanna Tyyri, muusikko Kimmo Pohjonen, koreografi Arja Pettersson, säveltäjä Heikki Valpola, pukusuunnittelija Kirsi Manninen ja jälleen mukana oleva valosuunnittelija Riku Virtanen.

Eloisassa ja lämminhenkisessä esityksessä luotetaan ilahduttavan paljon tanssin ilmaisuvoimaan. Kauppinen, Kär ja Peura ovat rentoja ja osaavia tanssijoita. Lisäksi heidän suhteensa niin toisiinsa kuin yleisöönkin on luonteva ja pinnistelemätön. — Arvaa mitä? Arvaa mitä! on leikkisä ja hullutteleva, mutta käsittelee kuin sivumennen hyvinkin tärkeitä asioita tunteista ja haaveilun tärkeydestä.

Tanssiarvio / Demokraatti: Riemastuttava lastenesitys tunteista ja haaveista

Tiedustelut ja tilaukset

Oletko kiinnostunut tilaamaan esityksen? Ota yhteyttä vastaavaan tuottajaamme Miiaan: miia.pajarinen(at)hurjaruuth.fi

Ajankohta

Kesto

Noin 40 min

Paikka

Sopimuksen mukaan

Ikäsuositus

3-vuotiaasta alkaen

Muuta

Esityskieli suomi

Esiintyjät: Selma Kauppinen, Pie Kär, Laura Palanne, Marika Peura
Dramaturgia: Hanna-Kaisa Tiainen
Käsikirjoitus: Kauppinen, Kär, Palanne, Peura, Tiainen

Koreografia: Selma Kauppinen, Pie Kär, Marika Peura
Äänisuunnittelu: Laura Palanne
Lavastus: Saana Volanen
Puvustus: Pauliina Sutinen ja työryhmä
Valosuunnittelu: Riku Virtanen

Lavastuksen toteutus: Petri Mäkelä, Saima Lahtinen, Saana Volanen, Oskari Männistö
Pukujen toteutus: Pauliina Sutinen
Äänisuunnitteluapu: Konsta Ojala
Valokuvat: Riku Virtanen
Videotiiseri: Joonas Vohlakari
Arvaa mitä -laulu: Laura Palanne Heikki Valpolan ja Rauha S. Virtasen alkuperäislaulun pohjalta

Kiitos: Arja Pettersson, Heikki Valpola, Rauha S. Virtanen, Kirsi Manninen, Riku Virtanen, Kimmo Pohjonen, Hannele Niiranen, Tuovi Rantanen, Sanna Tyyri-Pohjonen, Niklas Nybom, Vellamo Koskikala, Hillevi Koskikala, Antti Nykyri