Kaksi viiksekästä agenttia yllään lippahatut ja puvuntakit.
Elina Keckman

Tilausesitys: Arvausinstituutti

Vainutin esiin, napataan ne! Arvausinstituutin erityisasiantuntijat ovat tositoimissa. Letkukoneellaan he keräilevät kuhisevia kertomuksia ja höpöjuttujen hippusia. Mutta miten ihmeessä kaikki sinkoilevat satuilut saataisiin talteen ja asianmukaisesti arkistoon?

Virkaintoiset erityisasiantuntijat tahtovat panna mielikuvituksen järjestykseen, ettei pää olisi aivan pyörällä. Työkalukseen he ovat kehittäneet vainuttimen, tekemättömien satujen ja tarinoiden keräyslaitteen. Tämä erityisherkkä letkukone seuloo sisuksiinsa ilmoille pöllähtävät tarinanpätkät ja hupihöpinät. Sen vaikutusalueelle osuvat voivat olla varmoja, että heistä saadaan imaistua talteen kaikki kertomukset. Vai saadaanko sittenkään? Juttuja kun putkahtelee sieltä sun täältä, niitä putoilee ihan roppakaupalla!

Arvausinstituutti eli tekemättömien satujen ja tarinoiden vastaanottokomitean arvaamattoman arvovaltaisen vallaton mietintö on kahden esiintyjän tanssiteatteriesitys. Paljon improvisaatiota ja vuorovaikutusta lasten kanssa sisältävä esitys saa miettimään, mitä mielikuvitus meille merkitsee.

Esiintyjinä kaksi seuraavista: Johanna Keinänen, Kaisa Niemi, Johannes Purovaara
Ohjaus: Jyrki Karttunen
Skenografia: Mirkka Nyrhinen
Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo
Tuotanto: Tanssiteatteri Hurjaruuth

Kantaesitys Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla 14.6.2024.

Kaksi viiksekästä, lippahattuista agenttia vainuttimet käsissään.
Kuva: Elina Keckman

 

Ajankohta

Kesto

Noin 40 min

Paikka

Sopimuksen mukaan

Ikäsuositus

5-v. alkaen

Muuta

Esityskieli suomi

Tiedustelut: miia.pajarinen(at)hurjaruuth.fi