Punanenäinen, kiharahiuksinen klovni kurkistaa postilaatikosta.

Kansainvälinen Klovnifestivaali Punainen helmi tuo Hurjaruuthiin wokea klovnitwistillä ja perheille yllätyksellisen tutkimusmatkan ihmisen suolistoon

Taas mennään klovnien hersyvässä kyydissä 10.–18.2.2023! Ohjelmistossa yhteiskunnallisesti valveutunutta komiikkaa, väärinkäytettyä projektirahoitusta ja huippumuotia aikuisille. Lisäksi luvassa luvattoman hauskaa pieruhuumoria perheille.  

Feministisesti virittynyt Klovnifestivaali Punainen helmi 10.–18.2.2023 Kaapelitehtaalla tuo estradille klovnerian kirkkaimpia tähtiä kotimaasta ja maailmalta. Historian saatossa enemmistö klovneista on ollut miehiä, mutta Tanssiteatteri Hurjaruuthin kansainvälinen Klovnifestivaali Punainen helmi on vuosittain nostanut valokeilaan huikeita nais- ja muunsukupuolisia klovneja jo yli vuosikymmenen ajan.

Festivaalin avaa laajasti palkittu brittiläinen komedienne Peta Lily varta vasten Punaista helmeä varten luodulla live-esityksellään Parker Dee – Sensitive Guy (Drag King Show). Parker Dee paljastaa ajatuksensa ja tunteensa miehenä olemisesta: hänen etuoikeutensa on taakka ja hän tahtoo olla woke. Tämä Kuningas miesten joukossa uskaltaa mennä sinne, minne kukaan muu cis-mies ei voi.

Myös maailmankuulu Pepa Plana (Katalonia) ilahduttaa jälleen Punainen helmi -klovnifestivaaleilla klassikkoesityksellään Penèlope. Planan hurmaavassa sooloesityksessä Penèlopesta kuoriutuu todellinen sankaritar hänen odotellessaan miehensä Odysseuksen kotiinpaluuta.

Kotimaisen KlovniKollektiivin esityksessä Lehdistötilaisuus taas ryhmä klovneja on saanut rahoitusta kansainväliselle projektilleen. Liikkuu kuitenkin huhuja rahoituksen väärinkäytöstä. Esitys flirttailee politiikasta tuttujen tapahtumakulkujen kanssa, joissa valta-asemassa oleva henkilö hyödyntää julkisia varoja yksityisiin tarkoituksiin. Kiinni jäätyään hän on kuitenkin hämmästynyt syytöksistä.

Circo Aereon ja Red Nose Companyn odotetussa kantaesityksessä Catwalk vaatteita rakastava klovni Mindy aikoo valloittaa catwalkin. Hän sukeltaa pohjattoman vaatekaappinsa sisuksiin ja sukeutuu toinen toistaan kerroksellisempiin asukokonaisuuksiin päästäkseen huippumalliksi.

Pääosin aikuisille suunnatulla festivaalilla on tarjolla myös yksi klovneriaesitys perheille. Turkulaisen Grus Grus Teatterin kiitosta saanut Perästä kuuluu! tempaisee mukaansa yllätykselliselle tutkimusmatkalle ihmisen aivoihin ja suolistoon. Oppaina toimivat ainakin omasta mielestään erittäin pätevät klovniasiantuntijat Ripuliina ja Stoppe von Umme (ikäsuositus 7-vuotiaasta alkaen).

Festivaali huipentuu tuttuun tapaan jo legendaarisiksi muodostuneisiin Punainen helmi -iltamiin, jotka tuovat yhteen kotimaisten ja kansainvälisten klovnien miniesitykset.

Liput 26 / 16 €. Sarjalippu: Vähintään 3 aikuisen pääsylippua eri esityksiin ostavalle 20 % alennus.

 

Ohjelmisto 2023

Lue lisää festivaalin ohjelmistosta

 

Peta Lily (Iso-Britannia): Parker Dee – Sensitive Guy (Drag King Show)
pe 10.2. klo 19 ja la 11.2. klo 17
Hurjaruuthin näyttämöllä

KlovniKollektiivi: Lehdistötilaisuus

la 11.2. klo 19 ja pe 17.2. klo 20
Turbiinisalissa 

Pepa Plana (Katalonia): Penèlope
ti 14.2. klo 19 ja ke 15.2. klo 19
Hurjaruuthin näyttämöllä

Grus Grus Teatteri: Perästä kuuluu!
ke 15.2. klo 17.30 ja to 16.2. klo 17.30
Turbiinisalissa

Circo Aereo & Red Nose Company: Catwalk
to 16.2. klo 19 ja pe 17.2. klo 18
Hurjaruuthin näyttämöllä

Punainen helmi -iltamat
la 18.2. klo 20
Hurjaruuthin näyttämöllä
 

Mediayhteydenotot

viestintä- ja markkinointipäällikkö
Elina Keckman
puh. 044 788 7012
elina.keckman(at)hurjaruuth.fi

Lehdistökuvat

Lataa kuva ·

Penèlope. Kuva: Joan Sánchez

Lataa kuva ·

Catwalk. Kuva: Juho Rahijärvi

Lataa kuva ·

Parker Dee – Sensitive Guy (Drag King Show)

Lataa kuva ·

Perästä kuuluu! Kuva: Jussi Virkkumaa

Lataa kuva ·

Lehdistötilaisuus