Neljä sikaa seisoo tai istuu portailla. Yksi tuulettaa.

Taiteilijat kesäresidenssiimme 2023 on valittu

Tarjoamme jälleen tulevana kesänä tilojamme residenssikäyttöön tanssin ja sirkuksen vapaan kentän ammattilaisille. Residenssihakumme päättyi maaliskuun puolivälin tienoilla, ja nyt kesän residenssitaiteilijat on valittu. Kiitos kaikille hakeneille ja onnittelut valituiksi tulleille!

Hurjaruuthin kesän 2023 residenssitaiteilijat ovat

  • Haavekollektiivi: tanssija Unna Kitti, näyttelijä-tanssija Elina Kivioja ja näyttelijä Lotta Vaattovaara
  • koreografi-tanssija Soili Huhtakallio
  • tanssija-koreografi Jyrki Karttunen
  • Omiaruhje-kollektiivi: tanssitaiteilija Meri Salmela, tanssitaiteilija Emilia Ahopelto ja sirkustaiteilija Milla Kurronen
  • Pulsance duo: tanssija Jonna Eiskonen ja rumpali-lyömäsoitintaiteilija Ilmari Heikinheimo
  • seiliseli-nykytanssiteos:  tanssitaiteilijat Emmi Pennanen, Jenna Broas, Riku Lehtopolku ja äänisuunnittelija Petteri Mäkiniemi.

Haavekollektiivi on työskentelyssään ja teoksissaan erikoistunut tanssin, teatterin ja fyysisen teatterin rajapintojen tutkimiseen sekä videokuvan ja elävän näyttämötilanteen yhdistämiseen. Koreografi-tanssija Soili Huhtakallio työstää kesällä installaatiosooloaan Wind Etudes 2. Tanssija-koreografi Jyrki Karttunen keskittyy sooloesitysaiheensa parissa liike- ja konseptityöskentelyyn. Omiaruhje-kollektiivin ja monialaisen taiteilija-suunnittelija Ines Masantin Omia ruhje -teos on fyysiseen runomuotoon survottu kritiikki yhteiskunnan ohjauksen ja paineiden aiheuttamista ruhjeista. Pulsance duo -projekti on improvisoitu tanssikonsertti. Nykytanssiteos seiliseli käsittelee julkisten puheiden kuvastoa sekä puheammattilaisuutta ja -vaikuttamista ruumiillisena työnä.