Tanssiteatteri Hurjaruuth etsii näyttämöteknistä vastaavaa vakituiseen työsuhteeseen 15.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan

Etsimme mukavaan porukkaamme näyttämöteknistä vastaavaa syksystä alkaen. Jos olet kätevä, tekevä ja luova teatteriammattilainen, saatat olla juuri se henkilö, jota jo malttamattomasti odotamme joukkoomme!

Näyttämöteknisen vastaavan tehtäviin kuuluvat teatterin omien ja vierailuesitysten tekninen suunnittelu ja toteutus sekä osin valo-, ääni- ja/tai videoajo. Tärkeä osa-alue on myös teatterin tilojen sekä teknisen kaluston ylläpito ja kehittäminen. Vastaava toimii tekniikan osalta yhteyshenkilönä vierailuissa ja ulosvuokrauksissa sekä hankkii tilaisuuksiin tarvittaessa tekniset tuntityöntekijät. Valittavan henkilön osaamisesta riippuen on mahdollista toimia ajoittain myös taiteellisena suunnittelijana.

Edellytämme näyttämöteknisen alan koulutusta ja/tai vankkaa työkokemusta alalta, kykyä koordinoida aikatauluja ja henkilöstöresursseja sekä englannin kielen taitoa. Eduksi luetaan Grand MA2- ja MA3 -valopöytien, Allen Heath -äänipöydän sekä QLab-, Millumin-, Capture-, Resolume-, OBS- ja Vectorworks -ohjelmien hallinta tai sujuva oppimiskyky, ajokortti sekä aito kiinnostus oman työn ja teatterin toiminnan kehittämiseen. Etusijalle asetamme valoalan osaajat.

Näyttämötiimiimme kuuluu haettavan henkilön lisäksi vakituisina työntekijöinä valosuunnittelija-valokuvaaja (valosuunnittelu, valo- ja videoajo), näyttämömestari 50 % (lavasterakennus, sirkusriggaus) ja puvustovastaava (ompelimo, tarpeisto, maskeeraus). Lisäksi tiimiin kuuluu produktiokohtaisia valo-, ääni- ja videosuunnittelijoita, lavastajia ja pukusuunnittelijoita sekä näyttämöteknikoita. Näyttämötiimin kanssa tiiviissä yhteistyössä toimii teatterin vastaava tuottaja. Hurjaruuthin näyttämöinä toimivat pääsääntöisesti Kaapelitehtaalla sijaitsevat oma studionäyttämö (116 katsomopaikkaa) sekä Talvisirkuksissa Tanssin talon Erkko-Sali (704 katsomopaikkaa).

Tanssiteatteri Hurjaruuth on 1981 perustettu lapsi- ja perheyleisöille suunnattuun uutta luovaan ja moniääniseen tanssitaiteeseen sekä nykysirkukseen erikoistunut teatteri Helsingissä. Työllistämme vuosittain noin 130 sirkuksen, tanssin ja teatterin ammattilaista ja järjestämme noin 140 esitystä, joissa vierailee lähes 40 000 katsojaa. Esitystoiminnan lisäksi meillä on oma sirkuskoulu sekä residenssi- ja kiertuetoimintaa. Vuosibudjettimme on noin 1,6 miljoonaa, ja olemme valtion vos-rahoituksen sekä Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piirissä. Vakituisen henkilökuntamme määrä on yhdeksän. Meille tärkeitä arvoja ovat taiteellinen ja toiminnallinen laatu, yhdenvertaisuus, osallisuus ja saavutettavuus.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Palkkaus teatterialan työehtosopimuksen mukaisesti teknisen henkilökunnan palkkaluokassa 1 A. Työaikamuotona tekninen päivätyö. Työ sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputyötä sekä matkustamista esitysten pystyttämiseen ja esitysajoon liittyen.

Lisätietoja antaa teatterinjohtaja Liisa Korpiniitty. Tavoitat Liisan numerosta 050 354 0551 tai sähköpostitse. Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 12.6. osoitteeseen liisa.korpiniitty(at)hurjaruuth.fi

Paperityöpajaa kokeillutta hyväntuulista henkilöstöä istuu maassa paperiin kietoutuneena
Hurjaruuthin henkilöstöä, joka on juuri ollut koetestaamassa lapsille tarkoitettua News-tanssiesityksen paperityöpajaa. Kuva: Riku Virtanen