Irvistävällä naisella on kädet kohotettuina pään yläuolelle ja kainaloissa mustat karvat

Tanssiteatteri Hurjaruuthin klovneriafestivaali 2021 toteutetaan virtuaalisina Punainen helmi -iltamina

Koronarajoitusten jatkuessa Hurjaruuthin legendaarinen klovnifestivaali toteutetaan virtuaalisesti. Suorassa lähetyksessä luvassa klovniohjelmaa ympäri maailmaa.

Iltamat juontaa yhdysvaltalainen klovni Deanna Fleysher, joka ihastutti vuoden 2020 Punainen helmi -festivaalilla film noir -yksityisetsivänä Butt Kapinskina. Kotimaisena emäntänä suoraan Kaapelitehtaan studiolta toimii klovni Kaisa Niemi. Iltamissa nähdään striimattuja pienoisesityksiä, mutta mikä tahansa on mahdollista, kun klovnit ottavat virtuaaliset iltamat haltuunsa. Mukana kansainvälisiä huippuja kuten kanadalainen Mind of a Snail -ryhmä, Lucy Hopkins Iso-Britanniasta ja Clara Cenoz Kataloniasta. Kotimaista klovneriaa iltamissa edustaa Hanna Terävä, Joanna Hongisto, Internationale ATK show ja Red Nose Company.

Feministinen klovnifestivaali jo vuodesta 2012

Ensimmäinen Punainen helmi -naisklovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012. Uniikki festivaali tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. Vuosien varrella festivaalilla on esiintynyt kotimaisten klovnien lisäksi useita kansainvälisiä huippuklovneja kuten Pepa Plana, Nola Rae, Deanna Fleysher, Tanja Simma, Stacey Sacks, Marta Carbayo, Angela de Castro, Gardi Hutter ja Colette Gomette.

Festivaali on toiminut muistutuksena, että vaikka suurin osa klovneista on historian saatossa ollut miehiä, löytyy Suomesta ja maailmalta runsaasti muidenkin sukupuolten klovneja. Maailmalla naisklovnifestivaaleja on järjestetty mm. Brasiliassa, Espanjassa ja Itävallassa. Vuonna 2021 Tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaali vaihtaa nimensä muotoon Klovnifestivaali Punainen helmi. Ei siksi, että tasa-arvo olisi tullut nyt valmiiksi maailmassa, mutta siksi, että käsitys sukupuolen moninaisuudesta on huomioitava paremmin. Festivaali keskittyy jatkossakin naisten, transihmisten ja sukupuoleltaan moninaisten klovneriaan.

Punainen helmi -klovni-iltamat Zoomissa 20.2.2021 klo 19–21

Esityskieli englanti ja suomi.
Ikäsuositus 16+.
Huom! Esitys on ainutkertainen, sitä ei ole mahdollista katsoa jälkikäteen tallenteena!

Liput saatavilla lippu.fin verkkokaupasta:
www.lippu.fi/eventseries/2893491

Lippujen hinnat (ei sisällä toimitus- ja maksutapamaksuja):
20 e / Kannatuslippu
10 e / Peruslippu
6 e / Ammattilaislippu

Tiedustelut: Tanssiteatteri Hurjaruuth, puh. 09 565 7250

Lisätiedot medialle: Pisko Aunola, pisko.aunola(at)hurjaruuth.fi, puh. 044 788 7012