Kaksi kasvihahmoa.
Marko Mäkinen

20.4.-27.4.2023

Jenni Kivelä ja Kiltit ihmiset: Strange & Special

Strange & Special on tanssin ja fyysisen teatterin rajapinnoilla liikkuva esitys. Mitä tapahtuu, kun kaksi erilajista kasvihahmoa kohtaa toisensa? Jenni Kivelän ja Jyrki Karttusen koomis-naivistinen duetto tutkii, pysymmekö toisillemme vieraslajeina. Ensi-ilta 20.4.

Strange & Special on itsenäinen jatko-osa koreografi Jenni Kivelän kiitetylle sooloesitykselle Strange Plant. Mitä tapahtuu, kun Strange Plant kohtaa vieraslaji Special Plantin? Onko toinen myrkyllinen? Kuinka pitkät juuret sillä on? Leviääkö se nopeasti? Tykkääkö sekin keväästä?

Kyseessä on kahden erilajisen kasvin naivistinen suhde. Duetto, joka kysyy miten pitkään olemme toisillemme vieraslajeja. Tutustumiseen asti? Silloin kun olemme eri mieltä? Aina?

Voiko kaksi erilajista kasvia kasvaa vierekkäin ja jakaa saman puutarhan?

Esityskieli on helppotajuinen englanti.

Strange Plant, Jenni Kivelä

Strange Plant on naivistinen hahmo, ihmisen ja huonekasvin välimaastossa.

Jenni Kivelä on helsinkiläinen koreografi, jonka töissä liike, teksti ja teatteri yhdistyvät moniulotteiseksi tanssiteatteriksi. Teosten maailmoja on kuvattu naivistisiksi, lempeiksi, humoristisiksi, ironisiksi, tarkkanäköisiksi, käsitteellisiksi, viihdyttäviksi, vilpittömiksi, herkkävireisiksi, monitasoisiksi ja yleisöystävällisiksi. Yhteistä teoksille on inhimillisyys ja tunnistettavuus.

Special Plant, Jyrki Karttunen

Special Plant on arvoituksen omainen hahmo, josta on vaikea saada selvää.  Hän voi olla tilaa valtaava rikkaruoho tai  ehkä joku, jonka Strange Plant puutarhaansa istutti. Special Plant tuo totisen Strange Plantin rinnalle leikkisyyttä ja jotain aniliininpunaista.

Jyrki Karttunen on alkujaan joensuulainen tanssitaiteilija ja koreografi. Karttunen on toiminut muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana ja Helsingin Kaupunginteatterin pääkoreografina. Sittemmin Karttunen on halunnut palata juurilleen, tanssivaksi esiintyjäksi.

Työryhmä

Koreografi: Jenni Kivelä
Tanssijat: Jenni Kivelä, Jyrki Karttunen
Dramaturgi: Eira Virekoski
Äänisuunnittelija: Pauli Riikonen
Valosuunnittelija: Mia Kivinen
Pukusuunnittelija: Liisa Pesonen
Koreografinen assistentti: Ninu Lindfors
Tiedotusapu: Inari Pesonen
Tuotanto: Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Kiltit ihmiset

Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Helsingin kaupunki.  

Kaksi kasvihahmoa istuu pitkän ammeen eri päissä.
Kuva: Mia Kivinen

Hinnat ja lipunmyynti

26 € aikuinen
16 € lapsi (12–17-v.)
16 € alennuslippu (opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus-/varushenkilöt)
16 € eläkeläinen
16 € teatterialan ammattilainen

Pääsylipun hinta on kiinteä eikä siihen lisätä toimitus- tai maksutapamaksuja.

Liput voi ostaa kätevästi Hurjaruuthin verkkokaupasta. Lisäksi lippuja voi ostaa Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3) sekä Konttori-kahvilasta niiden aukioloaikoina.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Sijainti ja saapuminen

Esitykset Hurjaruuthin kotinäyttämöllä Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 A, 2 krs. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä. Kattavat saapumisohjeet aluekarttoineen löydät Kaapelitehtaan sivuilta.

Saapuminen Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli Lasipihan kautta:

Kulje ensin lähes Lasipihan päätyyn. Nouse pari porrasta A-rappuun, jonka ovi löytyy oikeanpuoleisen seinän päädystä. Rappuaulasta pääset 2. kerrokseen portaita tai hissillä.

Esteetön kulku:

Kulje Lasipihan läpi Kaapelitehtaan sisäpihalle. Pääset B-portaan hissillä 2. kerrokseen. Ovien avauduttua kulje lasiovien läpi ja käänny oikealle. Jatka käytävän päähän.

Kulku onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kyljessä sijaitsevan kahvila Konttorin kautta. Porttikongista on luiska kahvilaan. Kulkemalla kahvilan läpi pääsee hissille. Nouse 2. kerrokseen. Huom! Voit kysyä neuvoa kahvilatyöntekijöiltä.

Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä.

Lataa Kaapelitehtaan pohjakartta (pdf).

Palvelut

Vaatesäilytys: Hurjaruuthin oman lämpiön ja näyttämön yhdistävällä käytävällä on maksuton itsepalvelunarikka. Huom! Teatterimme ei vastaa naulakkoon jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Hurjaruuthin lämpiössä on ennen ilta- ja viikonloppunäytöksiä myynnissä muutamia herkkuja, esimerkiksi pillimehuja ja suklaata. Tarjoilut saattavat vaihdella. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

WC-tilat: Narikan vieressä on yhdistetty lastenhoitohuone-inva-wc sekä muita unisex-wc-tiloja.

Muuta esteettömyydestä: Katsomon edessä on pyörätuolipaikkoja (2 kpl). Meillä ei ole induktiosilmukkaa. Avustajan saa mukaan maksutta. Olemme Vammaiskorttikohde.

Jos mikä tahansa mietityttää, kysythän lisää asiakaspalvelustamme!

Osta liput

Ajankohta

20.4.-27.4.2023

Kesto

Noin 45 min

Liput

26 / 16 €

Paikka

Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas

Ikäsuositus

Aikuisille ja nuorille 12-v. alkaen

Muuta

Esityskieli helppotajuinen englanti

Katso seuraavat esitysajat

Seuraavat esitykset

Huhtikuu 2023