Marko Mäkinen, Krista Badwal, Tinja Salmi

5.12.2024-26.1.2025

Talvisirkus Fantasia

Lumoudu hurjapäiden temppuilusta ja satumaisista maisemista talven odotetuimmassa sirkusseikkailussa!

Hujahda hattaraiseen maailmaan, jossa on hullunkurista taikaa. Talvisirkus Fantasian salaperäisessä todellisuudessa huipputason sirkusartistit ja tanssijat ihastuttavat taidokkuudellaan. Tiedossa muun muassa hulavanteita, jongleerausta, nuorallatanssia ja akrobatiaa. Sykähdyttävää tunnelmaa loihtii elävä sirkusorkesteri Hattarapartio. Mukana artisteja Suomesta ja maailmalta!

Monille perheille Talvisirkus-vierailu on eri sukupolvia yhdistävä jokavuotinen perinne, ja tänä talvena rakastettu Talvisirkus täyttää pyöreät 30 vuotta. Tervetuloa nauttimaan perinteikkäästä elämyksestä, joka on kuitenkin aina aivan uusi!

 

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Sävellys ja musiikin dramaturgia: Maija Ruuskanen
Koreografia ja ohjaajan assistentti: Jussi Väänänen
Lavastus: Tinja Salmi
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo

Sirkusorkesteri Hattarapartio: Helena Haaparanta, Joonas Kinnunen, Susanna Syrjäläinen

Hinnat ja lipunmyynti

Näytökset arkena ma-to hintakategorioittain A | B | C

aikuinen 38 € | 33 € | 26 €
lapsi (0-17 v.) 25 € | 22 € | 18 €
eläkeläinen 35 € | 30 € | 24 €
perhepaketti (sis. liput 2 aikuiselle ja 2 lapselle) 116 € | 100 € | 80 €
alennuslippu (opiskelija, työtön, siviilipalvelus- tai varushenkilö) 25 € | 22 € | 18 €
teatterialan ammattilainen (maks. 2 lippua/kortti) 25 € | 22 € | 18 €

Näytökset pe-su ja pyhäpäivinä hintakategorioittain A | B | C

aikuinen 45 € | 39 € | 31 €
lapsi (0-17 v.) 32 € | 28 € | 22 €
eläkeläinen 41 € | 36 € | 29 €
perhepaketti (sis. liput 2 aikuiselle ja 2 lapselle) 132 € | 116 € | 92 €
alennuslippu (opiskelija, työtön, siviilipalvelus- tai varushenkilö) 32 € | 28 € | 22 €
teatterialan ammattilainen (maks. 2 lippua/kortti) 32 € | 28 € | 22 €

Arkiaamunäytökset klo 10 (kesto noin 1 h)

15 € per hlö

Pääsylipun hintaan ei lisätä toimitusmaksuja. Hinta muotoutuu näytöksen ajankohdan ja istumapaikkojen sijainnin perusteella. Liput voi ostaa Hurjaruuthin verkkokaupasta tai Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteestä (Kaapeliaukio 3) sen aukioloaikoina.

Koululaisten ryhmäliput vain Hurjaruuthin asiakaspalvelusta sen aukioloaikoina, p. 09 565 7250, liput(at)hurjaruuth.fi.

Avustajapaikat ovat maksuttomia. Pyörätuoliavustajien paikat saa verkkokaupasta. Muut avustajapaikat Hurjaruuthin asiakaspalvelusta tai Lasipihan infopisteestä.

Lisätietoa lipunmyynnistä

Katsomokartta ja sisäänkäynnit

Katsomo jakautuu kolmeen eri värein merkittyyn hintakategoriaan.

Hintakategoria A: punainen
Hintakategoria B: sininen
Hintakategoria C: vihreä

Rivit 1–14: Sisäänkäynti pääovelta. Riville 1 esteetön kulku. Käynti portaita riviltä 2 alkaen.
Rivit 15–19: Sisäänkäynti yläkatsomon ovelta portaikkoa pitkin.

Verkkokaupan näkymässä pyörätuolipaikat on merkitty violetilla tai oranssilla ja avustajapaikat keltaisella värillä.

Viittomakielen tulkkauspaikka sijaitsee katsomon 1. rivin, noin paikan 1 edessä. Tulkin kanssa tulevia suositellaan valitsemaan paikkansa riveiltä 1-6, paikkanumeroilta 1-10. Jos olet tulossa tulkin kanssa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Salikartta, johon on merkitty eri hintakategoriat eri väreillä.

Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa suurempana uuteen välilehteen.

Palvelut

Vaatesäilytys: Tanssin talon narikka sijaitsee kellarissa, jonne pääsee portaita Tanssin talon aulasta. Esteetön narikka sijaitsee aulassa. Katsomoon ei saa viedä suuria laukkuja tai kasseja, mutta kellarissa on jonkin verran lukollisia säilytyslokeroita. Huom! Teatterimme ei vastaa narikkaan tai lokeroihin jätetyistä vaatteista tai tavaroista.

Tarjoilut: Väliaikatarjoilut voi ostaa etukäteen Tanssin talon ravintola Traban sivuilta klikkaamalla Tilaa tarjoilut. Huomaathan, että tarjoiluja ei saa tuoda esityssaliin.

WC-tilat: Yhdistetty inva-wc-lastenhoitohuone ja unisex-wc:t sijaitsevat aulan yhteydessä.

Vaunut:  Jos mahdollista, suosittelemme saapumaan Talvisirkukseen ilman lastenvaunuja. Henkilökunta opastaa tarvittaessa vaunujen säilytyspaikasta.

Muuta esteettömyydestä: Tanssin talon ensimmäinen kerros on kynnyksetön. Katsomon eturivissä on pyörätuolipaikkoja. Koko eturivi on esteetön. Huomioithan, että muuten katsomo on jyrkkä ja sinne noustaan portaita. Avustajan saa mukaan maksutta. Käytössä on induktiosilmukka kuulolaitetta käyttäville.

Lue lisää Tanssin talon esteettömyydestä.

Sijainti ja saavutettavuus

Esitykset Tanssin talon Erkko-salissa osoitteessa Kaapeliaukio 3, Helsinki.

Tanssin talo sijaitsee Kaapelitehtaan yhteydessä. Sisään pääsee esteettömästi Kaapelitehtaan pääsisäänkäynnin eli katetun Lasipihan kautta. Lisätietoja saapumisesta Tanssin talon sivuilta.

Tanssin talon ensimmäinen kerros, jossa aula ja Erkko-sali sijaitsevat, on täysin kynnyksetön. Myös unisex-wc-tilat sijaitsevat Tanssin talon aulassa, ja niihin on esteetön kulku. Erkko-salissa ensimmäisen rivin paikoille pääsee esteettömästi. Huomioithan, että muuten katsomo on jyrkkä ja sinne noustaan portaita.

Erkko-salissa on mahdollista käyttää induktiosilmukkaa, jonka toiminta-alue kattaa koko katsomon.

Viittomakielen tulkkauspaikka sijaitsee katsomon 1. rivin, noin paikan 1 edessä. Tulkin kanssa tulevia suositellaan valitsemaan paikkansa riveiltä 1-6, paikkanumeroilta 1-10. Jos olet tulossa tulkin kanssa, olethan yhteydessä Hurjaruuthin asiakaspalveluun.

Olemme Vammaiskorttikohde, ja avustajan saa esitykseen mukaan maksutta. Jos liikut pyörätuolilla, saat pyörätuoli- ja avustajapaikat verkkokaupastamme (pyörätuolipaikat on merkitty katsomokarttaan violetilla ja avustajapaikat keltaisella värillä). Muissa tapauksissa avustajapaikat Hurjaruuthin asiakaspalvelusta sen aukioloaikoina puhelimitse tai sähköpostitse p. 09 565 7250, liput(at)hurjaruuth.fi.

Ethän epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos tarvitset lisätietoja saavutettavuudestamme.

Lisätietoja Tanssin talon ja Kaapelitehtaan esteettömyydestä saa myös Tanssin talon ja Kaapelitehtaan sivuilta.

Osta liput

Ajankohta

5.12.2024-26.1.2025

Kesto

Noin 2 h (sis. väliaika), lisäksi noin 1 h arkiaamunäytöksiä (ei väliaikaa)

Liput

26-45 € / 18-32 €

Paikka

Erkko-sali, Tanssin talo

Ikäsuositus

Kaikenikäisille perheistä yritys- ja eläkeläisryhmiin (3-v. alkaen)

Muuta

Esityksessä voidaan käyttää voimakkaita valoja ja savua. Herkkäkuuloiset voivat varautua kuulosuojaimin. Erkko-salin katsomo portaikkoineen on jyrkkä.

Huomaathan, että sirkuksen luonteeseen liittyy vaaran voittaminen. Turvallisuussyistä esityksissä voi siksi olla jonkin verran vaihtelua, josta ei voida tiedottaa etukäteen.

Katso seuraavat esitysajat

Talvisirkuksia jo vuodesta 1994!

Lämminhenkinen koko perheen Talvisirkus on ihastuttanut katsojia jo vuodesta 1994. Monille perheille ja yritysryhmille Talvisirkuksesta on muodostunut joulunajan traditio, mutta joka vuosi myös uudet yleisöt löytävät Talvisirkuksen pariin. Talvisirkusten nimet voivat nostattaa monissa nostalgisia tunteita: Vega, Tähti, Sika, Nenä, Afrikka, Kosmos, Uni, Matkalla, Muisti, Play, Rakkaus, BAU, Vauhti, Ilo, Super…

Talvisirkus on palkittu Sirkuksen Lumo -palkinnolla, ja vuonna 2012 Helsingin Sanomien kulttuuritoimitus valitsi Talvisirkus Afrikan yhdeksi ”Vuoden huipuista” eli vuoden 2012 mieleenpainuvimmista ja koskettavimmista taide-elämyksistä.

Tekijät Talvisirkus-tradition takana ovat Tanssiteatteri Hurjaruuthin teatterinjohtajana vuoteen 2019 saakka toiminut ohjaaja-koreografi Arja Pettersson sekä hänen pitkäaikainen työparinsa pukusuunnittelija Kirsi Manninen, joka on luonut monet Talvisirkuksen klassiset hahmot – esimerkiksi ranskanperunapartaiset tontut, rotat ja sian.

Talvisirkuksia ovat olleet tekemässä myös vierailevat ohjaajat Liisa RisuSanna SilvennoinenDavide GiovanzanaHannu Raatikainen ja Maksim Komaro sekä sadat kotimaiset ja ulkomaiset sirkuksen, tanssin, teatterin ja musiikin ammattilaiset. Lukuisat suomalaiset sirkustaiteilijat ovat aloittaneet uransa Talvisirkuksesta.

Vaikka Talvisirkus toistuu vuosittain, jokaisen vuoden esitys suunnitellaan alusta asti uuden teeman ympärille. Jokainen Talvisirkus on ainutlaatuinen kantaesitys.

Lue lisää Talvisirkuksista

Hurjaruuthin perinteinen Talvisirkus on perinteinen vain siinä mielessä, että se toistuu joka talvi – ja tarjoaa katsojalle aina jotain uutta ja odottamatonta.

Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehti 8/2017

Talvisirkus Fantasian opettajan materiaali

Tarjoamme Talvisirkus Fantasiasta pedagogista materiaalia kasvattajien käyttöön. Materiaali on tuotettu erityisesti kasiluokkalaisia Taidetestaajia ajatellen.

Lisäksi tuotamme Hurjaruutu-jaksoja eli videomateriaalia, jonka avulla pääsee tutustumaan siihen, mitä Talvisirkuksen kulissien takana tapahtuu.

Materiaalit julkaistaan syyskaudella 2024.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Seuraavat esitykset

Joulukuu 2024
Tammikuu 2025