Sirkustaiteilija riippuu köydestä, joka on kiinnitetty purjelaivan mastoon.

Itämeren ympäri purjehtiva ilmastosirkusesitys Ripples haastaa haaveilemaan kestävämmästä huomisesta Vuosaaressa 11.–13.8.2022 (vapaa pääsy)

Sirkusryhmä Acting for Climate esittää lähes satavuotiaan purjelaivan kannella ilmastotunteita ja utopiaa käsittelevän nykysirkusesityksen. Ripples-esitys yhdistää taidokkaasti ympäristöaktivistien ääniä ja akrobatiaa 20-metrisissä mastoissa. Esitys nähdään Helsingin Vuosaaressa 11.–13.8. Vapaa pääsy!

Ripples nostaa purjeet toivon, toiminnan ja muutoksen puolesta. Esitys liikkuu kirjaimellisesti tuulivoimalla. Päivin ja öin seilaavat taiteilijat ja miehistö kyseenalaistavat radikaalisti esityskiertueiden kestävyysnormeja. Kiertueen kulkuvälineenä, kotina ja esiintymislaivana toimii vuoden 1926 kaksimastoinen purjelaiva S/V Swallow. Itämeren halki kesällä 2022 lipuva kiertue pysähtyy Suomessa, Virossa, Tanskassa ja Norjassa. Suomessa Ripples nähdään Kemiönsaaressa Taalintehtaalla ja Helsingissä Vuosaaren satamassa Kalkkihiekantorin laivalaiturilla. Tanssiteatteri Hurjaruuth tuo esityksen Vuosaareen yhdessä Festival Norpasin kanssa.

Ripples on matka tulevaisuuteen ja uuden sukupolven haaveisiin ja näkemyksiin maailmasta, jossa ihminen on osa luontoa ja jossa taiteellinen ilmaisu rohkaisee yhteiskuntaa muuttumaan. Acting for Climate kyseenalaistaa yhteiskuntamme arvopohjaa. Se kannustaa ihmettelyyn ja keskusteluun omista haaveista ja utopioista.

Ripples-esityksen ohjaa Hanne Friis, jolle projekti on yhdistelmä korkealaatuista esitystaidetta sekä konkreettista toimintaa ilmastokriisin helpottamiseksi. Ainutlaatuinen esitys yhdistää akrobatiaa 20-metrisissä mastoissa, kohtauksia ilmastotunteiden kehollisista ilmentymistä ja ilmastoaktivistien ääniä ympäri maailman. Ryhmän seitsemän taiteilijaa tuovat ekokriisin aiheuttamat tunteet sekä toivon toisenlaisesta todellisuudesta esiin sirkuksen, tanssin, fyysisen teatterin, musiikin ja tarinankerronnan avulla.

Acting for Climate syntyi Norjassa vuonna 2014 unelmanaan ja tavoitteenaan luoda taidetta, joka inspiroisi ihmisiä toimimaan kestävän tulevaisuuden puolesta. Ripples on ryhmän viimeisin tuotanto, joka vahvistaa ja laajentaa taiteilijoiden ja aktivistien verkostoa ympäri Pohjoismaita ja Baltiaa.

Ryhmän ensimmäinen purjehtiva esitys Into the Water (2019) tavoitti tuhansia ihmisiä satamissa. Lisäksi se tavoitti miljoonia internetissä muun muassa National Geographicin artikkelin kautta.

“On vaikea tehdä mitään, jos puhutaan vain siitä, mitä emme voi tehdä. Meidän huomiomme on siinä, mitä voimme tehdä. Miltä me haluamme maailman näyttävän?”
– Abigael Vinswold, Acting for Climate -ryhmän perustajajäsen

Hurjaruuth on aiemmin, elokuussa 2021, tuonut Suomeen ryhmän metsäsirkusesityksen BARK.

Työryhmä

Ohjaaja: Hanne Trap Friis
Esiintyjät: Abigael Rydtun Winsvold, Emma Langmoen, Heidi Miikki, Lucie Piot, Ole Skovgård Dampe, Marie Binda, Max Behrendt
Hankevastaavat: Abigael Winsvold & Emma Langmoen
Pääyhteistyökumppanit: Hawila Project & Festival Norpas
Satamayhteistyökumppani Helsingissä: Tanssiteatteri Hurjaruuth
Tuotantoryhmä: Federica Parise, Ronja Tammenpää, Irina Pleva, Ania Lewandowska
Musiikki: Annelie Nederberg
Puvustus: Michiel Tange van Leeuwen
Takilointisuunnittelu: Matt Horton
Erityiskiitokset: Kiertuevastaava Isabella de Judicibus ja kaikki vapaaehtoiset

Projektin on rahoittanut Euroopan unioni | Erasmus + ohjelma, Koneen säätiö, Pohjoismainen kulttuuripiste sekä Norwegian Culture Fund.

Maksuttomat näytökset 11.–13.8.2022

Vuosaari/Kallahti, Kalkkihiekantorin laivalaituri, 00980 Helsinki

to 11.8. klo 18
pe 12.8. klo 18
la 13.8. klo 13 & 18

Vapaa pääsy. Otathan oman istumatyynyn/viltin mukaan! Toivomme yleisön istuvan maassa esityksen ajan. Säävaraus. Kalkkihiekantorille mahtuu noin 200 katsojaa.

Kesto noin 70 min.
Sopii kaikenkielisille.
Ei ikärajoitusta.

Lisätietoja:

Elina Keckman
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Tanssiteatteri Hurjaruuth
puh. +358 44 788 7012
elina.keckman@hurjaruuth.fi

 

Lue lisää esityksestä

Lehdistökuvat

Lataa kuva ·

Kuva: Karoline Hill

Lataa kuva ·

Kuva: Karoline Hill

Lataa kuva ·

Kuva: Karoline Hill

Lataa kuva ·

Kuva: Karoline Hill

Lataa kuva ·

Kuva: Ananya Tanttu

Lataa kuva ·

Kuva: Ananya Tanttu

Lataa kuva ·

Kuva: Ronja Tammenpää

Lataa kuva ·

Kuva: Ronja Tammenpää

Lataa kuva ·

Kuva: Ronja Tammenpää