Kaksi sirkustaiteilijaa istuu lasten puhalletussa uima-altaassa ja heittelee palloja.

Nykysirkusesitys Shenanigans luottaa tavallisiin leluihin ja mielikuvituksen voimaan

Jam.Shenanigansin Shenanigans on lennokas nykysirkusesitys leikkimielisyyden, luovuuden ja mielikuvituksen merkityksestä ihmisen koko elämänkaaren aikana. Ensiaamu Hurjaruuthin näyttämöllä 14.9.2023.

Kepeän ilahduttavassa Shenanigans-nykysirkusesityksessä tavalliset lelut pallomeripalloista lentokoneisiin ja autoratoihin loihtivat kahden jonglöörin käsissä värikkään maailman. Suomalainen Henri Kangas ja belgialainen Batist Van Baekel luovat lavalle esityksen, joka on kuin oodi jokaisen sisäiselle lapselle. Yleisöäkin osallistavassa koko perheen esityksessä lapsuus ja aikuisuus ovat synonyymejä – leikki-ikä on koko ikä!

Kangas ja Van Baekel tapasivat toisensa Alankomaiden Rotterdamissa, missä he opiskelivat Codarts Hogeschool voor de Kunsten -yliopistossa. Valmistuttuaan jonglööreiksi he yhdistivät voimansa ja muodostivat oman Jam.Shenanigans-yhdistyksen, jonka tavoitteena on luoda kaikenikäisiin katsojiin vetoavia nykysirkusesityksiä.

Kangas ja Van Baekel ovat ihastuttavan taitavia ja sympaattisia sirkustaiteilijoita, joiden harkittu liike- ja elekieli saa hymyn huulille. Sanaton esitys luottaa kehonkielen voimaan ja jättää tilaa myös katsojan mielikuvitukselle.

Työryhmä

Esiintyjät: Henri Kangas (Suomi), Batist Van Baekel (Belgia)

Suunnittelu: Henri Kangas, Batist Van Baekel, Sander De Cuyper (Belgia), Michael Zandl (Itävalta), Aurelia Brailowsky (Meksiko)

Yhteistyötahot: Taiteen edistämiskeskus, Itujen näyttämö -tuotantorinki, TENT (Alankomaat), Circusstad-festival (Alankomaat), PERPLX (Belgia), Cirklabo (Belgia), MAD-festival (Belgia)

Näytökset 14.–19.9.2023

Kaapelitehdas, Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämö, Tallberginkatu 1 A, 2 krs.

14.9. klo 10 & 18 – ensiesitys
16.9. klo 12 & 15
19.9. klo 10

Kesto noin 50 min.
Esitys on sanaton.
Ikäsuositus noin 6-vuotiaasta alkaen.
Liput à 16 €, lapsiryhmät à 10 €.

Esityksen verkkosivu

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Elina Keckman, elina.keckman(at)hurjaruuth.fi, 044 788 7012

Lehdistökuvat

Lataa kuva ·

Kuva: Wieba Photography

Lataa kuva ·

Kuva: Wieba Photography

Lataa kuva ·

Kuva: Wieba Photography

Lataa kuva ·

Kuva: Wieba Photography