Supersankarin tumma hahmo kaupungin siluetin yllä, taustalla auringonlasku.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin syyskauden 2023 ohjelmisto on julkaistu! 

Sirkusta ja supersankareita! Tanssiteatteri Hurjaruuthissa ensi-iltansa saavat syyskaudella 2023 Sanna Silvennoisen ohjaama Talvisirkus Super sekä Jam.Shenanigans-ryhmän koko perheen nykysirkusesitys Shenanigans. Ohjelmistossa jatkaa Hanna Rytin ohjaama Herra Hakkarainen harrastaa. Vauvoille on tarjolla paljon kiitettyjä sirkustyöpajoja.

Hurjaruuthissa on tiedossa superjännittävä syksy! Sirkustaiteilijat ympäri maailmaa saapuvat seuraamme tulevan Talvisirkuksen harjoitus- ja esityskaudelle syksyn alussa, ja Sanna Silvennoisen ohjaama Talvisirkus Super kantaesitetään Tanssin talon vaikuttavassa Erkko-salissa 1.12. Talvisirkus Superin universumissa hyvikset, pahikset ja tavikset temppuilevat Tanssin talon taisteluareenalla. Luvassa on akrobatiaa, taikavoimia ja mielettömiä muuveja niin kaupungin kaduilla kuin kattojen yllä. Elävästä musiikista vastaa sirkusbändi Ninja Beat, jonka räjähtävä rytmikudos antaa ekstravoimia supersankareille. 

Kansainväliseen kaartiin kätkeytyy sirkustaiteilijoita ja muusikoita Suomen lisäksi Australiasta, Etelä-Afrikasta, Italiasta, Ruotsista, Meksikosta ja Sveitsistä. Lajeina nähdään mm. trampoliiniakrobatiaa, taistelulajeja, klovneriaa sekä ilma-akrobatiaa.  

Talvisirkus tarjoaa perinteiseen tapaan maailmanluokan sirkusosaamista ja elävää musiikkia kaikenikäisille perheistä yritys- ja eläkeläisryhmiin 3-vuotiaasta alkaen. Esitykset jatkuvat 28.1.2024 saakka.  

Hurjaruuthin syksyyn mahtuu myös iloista Hurjaruuthin oman näyttämön toimintaa. Syyskuu lähtee käyntiin leikkisissä tunnelmissa, kun Vekkulit kekkulit! -vauvasirkustyöpajat jatkuvat 2.–9.9. Hurjaruuthin omalla näyttämöllä Kaapelitehtaalla. Elämyksellisissä 1–8-kuisten sirkusseikkailuissa otetaan lempeästi ensituntumaa sirkuksen kehollisuuteen veikeiden karvamatojen köllötellessä vieressä. Työpajoja on tarjolla myös vuonna 2022 syntyneille helsinkiläisille taaperoille Kulttuurin kummilapset -hankkeen kautta. 

Leikin ilo ei jää tähän, vaan jo 14.9. Jam.Shenanigansin Shenanigans saa ensiaamunsa niin ikään Hurjaruuthin näyttämöllä. Lastenteatterin ideahautomon Pikku-Itu 2023 -palkinnon saanut Henri Kankaan (Suomi) ja Batist Van Baekelin (Belgia) nykysirkusesitys käsittelee leikkimielisyyden, luovuuden ja mielikuvituksen merkitystä ihmisen koko elämänkaaren aikana. Tavalliset lelut, kuten rakennuspalikat, pallomeripallot ja autoradat luovat kahden jonglöörin käsissä maailman, jossa lapsuus ja aikuisuus ovat synonyymejä. Shenanigans on oodi jokaisen sisäiselle lapselle. Esitys sopii noin 6-vuotiaasta alkaen, ja se on sanaton. Esitykset jatkuvat 19.9. saakka ja niitä on sekä lapsiryhmille että perheille sopivina ajankohtina.  

Lokakuuksi Hurjaruuthin näyttämön ottaa haltuunsa keväältä tuttu Hanna Rytin ohjaama ja Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva hurjan suosittu tanssiesitys Herra Hakkarainen harrastaa. Herra Hakkarainen harrastaa on Kaisa Niemen, Emre Sevimin ja Simeoni Juoperin tähdittämä humoristinen tarina suositun unissakävelijän harrastuskokeiluista. Esitykset nähdään 30.9.–26.10. Ikäsuositus on noin 3-vuotiaasta alkaen, ja esitys sopiikin niin päiväkoti- ja kouluryhmille kuin perheillekin. Esitys on suomeksi. 

Liput Tanssiteatteri Hurjaruuthin verkkosivuilta hurjaruuth.fi tai paikan päältä Kaapelitehtaan Lasipihan infopisteeltä. Liput lapsiryhmille Hurjaruuthin asiakaspalvelusta puhelimitse tai sähköpostitse ti-pe klo 12–16, 09 565 7250, liput@hurjaruuth.fi (huom! asiakaspalvelu on suljettu kesätauon aikana 21.6.–9.8.) 

Lehdistötiedotteet ja -kuvat löytyvät Medialle-sivultamme. 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Elina Keckman, elina.keckman(at)hurjaruuth.fi, 044 788 7012

Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A (2. krs.), Helsinki 

Lehdistökuvat

Lataa kuva ·

Talvisirkus Super -juliste

Lataa kuva ·

Talvisirkus Super. Valokuva: Marko Mäkinen

Lataa kuva ·

Shenanigans. Kuva: @SCHLINKA