Punanenäinen, kiharahiuksinen klovni kurkistaa postilaatikosta.
Manel Sala Ulls

10.2.-18.2.2023

Klovnifestivaali Punainen helmi 2023

Ainutlaatuinen, feministisesti virittynyt festivaali tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. Ensimmäinen Punainen helmi -klovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012.

Punainen helmi -klovnifestivaali nähdään tänä vuonna 10.–18.2.2023 Hurjaruuthin omalla näyttämöllä ja Turbiinisalissa Kaapelitehtaalla.

Tutustu ohjelmistoon ja osta liput verkkokaupastamme nyt! Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Lasipihalla Turbiinisalin vieressä palvelee ravintola (t)raba.

Festivaalin aikana festivaalibaarissa järjestetään yleisökeskusteluja, joihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Festivaalin ohjelmisto visuaalisessa muodossa
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana (aukeaa uuteen välilehteen).
Osta liput

Ajankohta

10.2.-18.2.2023

Liput

26 / 16 €. Sarjalippu: Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Paikka

Kaapelitehdas: Hurjaruuthin näyttämö ja Turbiinisali

Ikäsuositus

Aikuisille ja nuorille, myös yksi perhe-esitys

Katso seuraavat esitysajat

Festivaalibaari

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros) Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

Festivaalibaarin aukioloajat:

pe 10.2. klo 18–19
la 11.2. klo 18–19
ti 14.2. klo 18–21
ke 15.2. klo 18–19
to 16.2. klo 18–19
pe 17.2. klo 17–20
la 18.2. klo 19 alkaen

Turbiinisalin esitysten päivinä Lasipihan ravintola (t)raba on avoinna Turbiinisalin esityksen alkuun asti. Muina festivaalipäivinä ks. aukioloajat.

Yleisökeskustelut

Festivaalin aikana järjestetään yleisökeskusteluja Hurjaruuthin lämpiössä/festivaalibaarissa (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros). Keskusteluja esiintyjien kanssa vetää tanssitaiteilija Anni Kaila. Aikataulu:

  • Peta Lily la 11.2. noin klo 18.15 alkaen (englanniksi)
  • Pepa Plana ti 14.2. noin klo 20.30 alkaen (ranskankielinen keskustelu käännetään suomeksi tai englanniksi)

Yleisökeskusteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Feministinen klovnifestivaali jo vuodesta 2012

Ensimmäinen Punainen helmi -naisklovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012. Vuosien varrella festivaalilla on esiintynyt kotimaisten klovnien lisäksi useita kansainvälisiä huippuklovneja kuten Pepa Plana, Nola Rae, Deanna Fleysher, Tanja Simma, Stacey Sacks, Marta Carbayo, Angela de Castro, Gardi Hutter, Colette Gomette

Festivaali on toiminut muistutuksena, että vaikka suurin osa klovneista on historian saatossa ollut miehiä, löytyy Suomesta ja maailmalta runsaasti muitakin sukupuolta olevia klovneja. Maailmalla naisklovnifestivaaleja on järjestetty mm. Brasiliassa, Espanjassa ja Itävallassa.

Vuonna 2021 Tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaali vaihtoi nimensä muotoon Klovnifestivaali Punainen helmi. Ei siksi, että tasa-arvo olisi tullut nyt valmiiksi maailmassa, vaan siksi, että käsitys sukupuolen moninaisuudesta on huomioitava paremmin. Festivaali keskittyy jatkossakin naisten ja muunsukupuolisten klovneriaan.

Lue lisää

Festivaalin ohjelmisto 2023

Seuraavat esitykset