Kaksi klovnia valkoisissa puvuissa reput selässä.
Into the Wild. Kuva: Majo Kurki

8.3.-16.3.2024

Klovnifestivaali Punainen helmi 2024

Ainutlaatuinen, feministisesti virittynyt festivaali tuo yhteen kotimaiset ja kansainväliset klovnerian tekijät ja kokijat. Ensimmäinen Punainen helmi -klovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012.

Punainen helmi -klovnifestivaali nähdään tänä vuonna 8.–16.3.2024 Hurjaruuthin omalla näyttämöllä ja Turbiinisalissa Kaapelitehtaalla.

Festivaalibaari ja peliluola palvelevat Hurjaruuthin yleisölämpiössä Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Baari palvelee kaikkina esityspäivinä. Lisäksi kolmena päivänä on mahdollista käydä maksuttomasti kokeilemassa onneaan Madame T:n (Taina Mäki-Iso) turvallisessa peliluolassa.

Tutustu ohjelmistoon ja osta liput verkkokaupastamme nyt! Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen. Tervetuloa!

Festivaalin kalenteri visuaalisessa muodossa.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana (aukeaa uuteen välilehteen).
Osta liput

Ajankohta

8.3.-16.3.2024

Liput

26 / 16 €. Sarjalippu: Kun ostat aikuisen pääsylipun 3–6 eri esitykseen, saat 20 % alennuksen.

Paikka

Kaapelitehdas: Hurjaruuthin näyttämö ja Turbiinisali

Ikäsuositus

Aikuisille, myös yksi perhe-esitys

Katso seuraavat esitysajat

Festivaalibaari

Festivaalibaari palvelee Hurjaruuthin yleisölämpiössä (Kaapelitehtaan A-rappu, 2. kerros) Hurjaruuthin oman näyttämön välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että vastaanotamme vain korttimaksuja.

Kolmena päivänä baarin yhteydessä yleisölämpiössä on mahdollista käydä maksuttomasti kokeilemassa onneaan Madame T:n turvallisessa peliluolassa.

Festivaalibaarin ja peliluolan aukioloajat:

pe 8.3. klo 17–18
la 9.3. klo 16–19
ma 11.3. klo 17–18
ti 12.3. klo 17–18; Let’s spin the Fortune Wheel with Madame T  klo 17–18
ke 13.3. klo 16–19
to 14.3. klo 16–20; Let’s spin the Fortune Wheel with Madame T klo 18–19
pe 15.3. klo 17–19; Let’s spin the Fortune Wheel with Madame T klo 17–18
la 16.3. klo 18 alkaen

Madame T: Pelissä elämä
Let´s spin the Fortune Wheel with Madame T!

Madame T toivottaa vieraansa tervetulleeksi yllätykselliseen mutta turvalliseen peliluolaansa. Siellä onnenpyörä pyörii ja osumat paljastavat voittoja ja tappioita elämän eri osa-alueilta. Pelissä on rakkaus, raha, työ ja unelmat eli koko elämä. Klovneriataituri Taina Mäki-Iso tarjoaa vuorovaikutuksellista ja osallistavaa lähiklovneriaa pienelle joukolle kerrallaan. Kielinä suomi ja englanti.

Huom! Peliluolaan pääsee noin vartin välein maksimissaan 8 henkilöä kerrallaan. Pelit kestävät noin 10 minuuttia.

Onnenpyörä ja klovni.

Feministinen klovnifestivaali jo vuodesta 2012

Ensimmäinen Punainen helmi -naisklovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012. Vuosien varrella festivaalilla on esiintynyt kotimaisten klovnien lisäksi useita kansainvälisiä huippuklovneja kuten Pepa Plana, Nola Rae, Deanna Fleysher, Tanja Simma, Stacey Sacks, Marta Carbayo, Angela de Castro, Gardi Hutter, Colette Gomette

Festivaali on toiminut muistutuksena, että vaikka suurin osa klovneista on historian saatossa ollut miehiä, löytyy Suomesta ja maailmalta runsaasti muitakin sukupuolta olevia klovneja. Maailmalla naisklovnifestivaaleja on järjestetty mm. Brasiliassa, Espanjassa ja Itävallassa.

Vuonna 2021 Tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaali vaihtoi nimensä muotoon Klovnifestivaali Punainen helmi. Ei siksi, että tasa-arvo olisi tullut nyt valmiiksi maailmassa, vaan siksi, että käsitys sukupuolen moninaisuudesta on huomioitava paremmin. Festivaali keskittyy jatkossakin naisten ja muunsukupuolisten klovneriaan.

Lue lisää

Festivaalin ohjelmisto 2024

9.3.-11.3.2024

Keinänen & Kivinen: Matriarkka

Matriarkka on tanssinsekainen monologi, kolkkoudessaan armollinen puheenvuoro elämän ja kuoleman välitilasta, jossa ei olla edistytty kalmistosta mihinkään.

Ikäsuositus: Aikuisille (13+)

Paikka: Turbiinisali, Kaapelitehdas

Seuraavat esitykset